AcasăNews18 romani suspecti de Ebola, monitorizati

18 romani suspecti de Ebola, monitorizati

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca 18 romani, intorsi din vestul Africii, se afla intr-o perioada de supraveghere.

Cei 18 romani s-au intors in tara dintr-o zona extrem de afectata de Ebola si, desi niciunul nu prezinta, deocamdata, simptomele teribilului virus, oficialii nostri au decis sa-i plaseze in carantina.

Cei 18 romani vor fi monitorizati pe o perioada de 21 de zile de catre directiile de sanatate publica din judetele in care acestia domiciliaza.

Peste 4.000 de oameni au murit, deja, in vestul Africii, din cauza virusului Ebola, iar oficialii nostri fac tot ce le sta in putinta pentru ca virusul sa nu ajunga si in Romania.

Exista un scenariu conform caruia un roman care prezinta semnele bolii este transportat de urgenta la Institutul Matei Bals din Capitala, spitalul desemnat pentru a primi astfel de pacienti.

Conform b365.ro, romanii care prezinta semnele bolii sunt plasati in saloane dotate corespunzator, respectiv cu ventilatoare, monitoare, aparate de dializa renala, aparate de dializa hepatica si trusa de resuscitare.

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

author avatar
Cristi Ionita
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger