AcasăNews18 morti si 40 de raniti la priveghiul unui lider local

18 morti si 40 de raniti la priveghiul unui lider local

Syedna Mohammed Burhanuddin, liderul comunitatii musulmane Dawoodi Bohra, a incetat din viata vineri, la varsta de 102 de ani.

Adeptii respectivei biserici au fost invitati, sambata, sa-si ia adio de la celebrul lider religios la resedinta acestuia din Mumbai, capitala economico-financiara a Indiei.

Organizatorii priveghiului au fost depasiti, insa, de numarul mare de oameni care au venit sa-si ia adio de la Burhanuddin, astfel ca sambata la pranz s-a luat decizia, nefericita, ca portile resedintei sa fie inchise. Asta in conditiile in care afara mai asteptau inca circa 30.000 de oameni sa-si ia adio de la liderul religios.

Cei din spatele cozii nu au luat in serios anuntul conform caruia portile au fost inchise si au continuat sa ii inainteze, astfel ca cei din fata lor au fost striviti de poarta de metal. De aici si pana la o uriasa tragedie nu a mai fost decat un pas.

Reprezentantii politiei din Mumbai sustin ca bilantul invalmaselii este dureros. Cel putin 18 persoane si-au pierdut viata si 40 au fost ranite. Cele mai multe dintre victime s-au sufocat sau au fost pur si simplu calcate in picioare.

Syedna Mohammed Burhanuddin a preluat sefia comunitatii musulmane Dawoodi Bohra in 1965, de la tatal sau, si a condus ostilitatile timp de aproape cinci decenii. A militat pentru educatie si spiritualitate. Ca omagiu al mortii sale, musulmanii Bohra au incetat orice activitate sambata, cand a fost programata si inmormantarea liderului lor.

Invalmaselile de acest gen sunt la ordinea zilei in India, unde anual mor sute de oameni calcati in picioare de multime in special la Festivalurile Religioase.

sursa foto: mid-day.com

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger