AcasăNews1,7 trilioane de dolari in cash la miliardarii planetei!

1,7 trilioane de dolari in cash la miliardarii planetei!

Omenirea se pregateste sa treaca printr-o noua incercare, perspectiva celui de-al Treilea Razboi Mondial fiind tot mai evidenta. Nici macar liderii economiei mondiale nu mai cred in promisiunile de pace ale politicienilor, dovada pregatirile pe care le fac pentru vremurile ce urmeaza.

Colosala sumă reprezintă echivalentul PIB-ului Braziliei în anul 2015

CNBC scria saptamana aceasta ca miliardarii planetei (in numar de 2.473) controleaza 7,7 trilioane de dolari. Din aceasta suma, 1,7 trilioane de dolari (22,2% din total) sunt „la saltea”. O asemenea suma cash (echivalentul PIB-ului Braziliei in anul 2015) demonstreaza in clar ca ceva se va intampla, iar bogatii lumii cred ca banii lichizi ii vor ajuta la greu.

„Acolo unde este posibil, miliardarii isi retrag banii din joc, prefera sa-i puna deoparte, in cash. De vina sunt incertitudinile socio-politice de pe glob, dar si oscilatiile pietelor financiar-bancare”, arata un raport intocmit de „Wealth-X Billionaire Census”. Constatarile acestei firme de analiza sunt conforme cu cele mai recente studii din domeniu. De exemplu, UBS a aratat, in luna iunie, ca miliardarii din SUA pastreaza in cash putin peste 20% din sumele controlate; media se apropie de cea a anului 2009, imediat dupa izbucnirea crizei bancare din America. Iar tendinta este de reducere a investitiilor, „tot mai multi cauta sa-si retraga profitul din afacerile derulate”, incheie UBS.

Asia, cea mai mare crestere economica

Miliardarii lumii au avut un 2015 excelent, cu o crestere de 5,4% a averii, pana la 7,7 trilioane de dolari, mai mult decat PIB oricarei tari de pe glob, exceptand SUA si China.

Daca Europa propune cei mai multi miliardari (806), Asia vine cu cea mai mare crestere economica – 15%. Astfel, s-a ajuns la 645 de miliardari asiatici, mai multi decat in America de Nord (628).

Familia Koch, peste Bill Gates

In clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, americanul Bill Gates (Microsoft) continua sa fie pe primul loc si in 2016, cu o avere de 75 miliarde dolari. Pe doi vine spaniolul Amancio Ortega, boss-ul Zara (67 de miliarde), iar pe 3 e Warren Buffett, „Oracolul din Omaha” stapanind 60,8 miliarde de dolari. In ordine pana la locul 9 ii regasim pe Carlos Slim (50 miliarde/ Telecom), Jeff Bezos (45,2 mld/ Amazon), Mark Zuckerberg (44,6 mld/ Facebook), Larry Ellison (43,6 mld/ Oracle) si Michael Bloomberg (40 mld/ Bloomberg LP).
Am lasat special la final ultimele doua pozitii, 9 si 10, pe care ii regasim pe fratii Charles si David Koch, fiecare cu o avere estimata la 39,6 miliarde de dolari. Impreuna, familia Koch ar face 79,2 miliarde, mai mult decat Bill Gates, considerat cel mai bogat pamantean.

author avatar
National
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger