AcasăNews17 straini gasiti ascunsi intr-o autoutilitara, la Vama Bors

17 straini gasiti ascunsi intr-o autoutilitara, la Vama Bors

Cum se intampla in mod obisnuit, si autoutilitara condusa de un tanar de 23 de ani, de origine letona, ajunsa joi dimineata, in jurul orei 6.30, la Vama Bors, in judetul Bihor, a fost supusa unui control facut de catre politistii de frontiera.

Din cate se poate vedea din imaginile facute publice de Politia de Frontiera, parea sa fie vorba despre un autovehicul gol care voia sa paraseasca Romania. Doar ca, luata la puricat, s-a dovedit ca autoutilitara continea un perete fals, ce ascundea un compartiment din care au iesit, rand pe rand, mai multe persoane – pe care soferul ar fi avut in intentie sa ii duca pana in Germania. In total, in compatimentul de marfa al autoutilitarei respective, inmatriculate in Anglia, conform sursei citate, s-au gasit „saptesprezece cetateni straini care incercau sa iasa ilegal din Romania” – o adolescenta, trei femei si 13 barbati, despre care primele verificari au scos la iveala faptul ca 14 dintre imigranti erau din Irak, doi din Siria si unul din Iran, „minora avand 15 ani, iar adultii avand varste cuprinse intre 19 si 48 de ani, solicitanti de azil in tara noastra”.

Ancheta continua in cazul de fata, „sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti pentru soferul autoutilitarei si de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat fata de cetatenii straini”, Politia de Frontiera transmitand, in acelasi comunicat, faptul ca dupa ce se incheie cercetarile, se vor lua masurile legale ce se impun.

[youtube]lPt3Sk54jgE[/youtube]

sursa foto: Politia de Frontiera

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger