AcasăNews17 ani de la tragedia din 11 septembrie. Dancila: suntem solidari cu...

17 ani de la tragedia din 11 septembrie. Dancila: suntem solidari cu poporul american

Au trecut 17 ani de la episodul cumplit din istoria natiunii americane, care a marcat o lume intreaga. Ca in fiecare an, pe 11 septembrie in gandul multora reapar imaginile difuzate de televiziuni in direct, in 2001, cu dezastrul de la World Trade Center si cu urmarile prabusirii turnurilor gemene.

Victimele atacurilor teroriste de la 11 septembrie sunt comemorate in Statele Unite, insa mesaje de solidaritate se indreapta catre poporul american din mai toate colturile lumii.

Atat presedintele Camerei Deputatilor, cat si sefa Guvernului roman au transmis mesaje de comemorare.  „11 septembrie – ziua care a schimbat lumea, o zi trista pentru noi toti. Este momentul sa ne amintim de vietile pierdute in aceasta zi, acum 17 ani, precum si de sacrificiul si curajul fortelor de interventie ale Statelor Unite, dar si de solidaritatea si demnitatea demonstrate de americani in urma atacurilor. Este necesar sa lucram impreuna pentru ca ceea ce s-a intamplat pe 11 septembrie 2001 sa nu se mai repete niciodata. Astazi, doresc sa exprim cele mai profunde condoleante pentru pierderea uriasa suferita de poporul american. Sunt ferm convins ca memoria vietilor nevinovate pierdute in acea zi fatidica de septembrie va fi onorata si comemorata pentru totdeauna”, noteaza al treilea om in stat. Totodata, Dragnea da asigurari ca „Romania ramane pe deplin angajata in lupta impotriva terorismului impreuna cu Statele Unite ale Americii, partenerul nostru strategic cel mai important. Prin eforturi comune, avem obligatia sa construim o lume mai buna pentru generatiile viitoare, in care amenintarea terorismului sa fie eradicata”.

Referindu-se la drama din urma cu 17 ani, premierul Dancila transmite, intr-un mesaj postat pe site-ul Executivului, ca „atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 au avut un impact profund, nu doar asupra americanilor, ci asupra oamenilor din intreaga lume. In aceste momente de durere si doliu, in numele Guvernului Romaniei, suntem solidari cu poporul american la comemorarea victimelor acestei tragedii teribile. Ramanem hotarati in angajamentul nostru de a lupta impotriva amenintarii comune a terorismului si fideli cooperarii noastre puternice, menite sa promoveze stabilitate si securitate in diferite parti ale lumii.”

sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger