AcasăNews16 români confirmați cu COVID-19 au murit în afara țării

16 români confirmați cu COVID-19 au murit în afara țării

Textul mesajului trimis de MAI si MAE va fi: "Pasaportul dumneavoastra va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)".

Noile informații oficiale comunicate luni de autoritățile române cu privire la situația conaționalilor aflați în afara granițelor, în cazul cărora testele au indicat infectarea cu noul coronavirus, arată, din păcate, o creștere în rândul victimelor făcute de COVID-19.

(foto: wikipedia)

Mai nou se știe că sunt 16 români care au pierit după ce au fost confirmați cu noul coronavirus în străinătate. Față de ziua precedentă au fost consemnate patru decese: în Italia – unu, Franța – două și în Spania – unu. „De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 16 cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie, au decedat”, din câte transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, a crescut – cu 13 – numărul compatrioților confirmați cu COVID-19 în afara granițelor. Luni, s-a anunțat – în baza informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate – că „până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA”.

author avatar
Cristina Stefan
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger