AcasăNews150 de lei ”premiu” de la o primărie din țară, pentru fiecare...

150 de lei ”premiu” de la o primărie din țară, pentru fiecare poză cu cei care aruncă gunoaie unde nu trebuie

150 de lei ”premiu” de la o primărie din țară, pentru o poză/filmare cu cei care aruncă gunoaie unde nu trebuie (sursa foto: Facebook/primariacomuneisoveja)

Problema gunoaielor aruncate oriunde în altă parte decât în spațiile special amenajate revine în atenție.

De această dată pare-se că într-o localitate aflată în nord-vestul județului Vrancea ”lupta” cu persoanele care aruncă unde nu trebuie gunoaiele ajunge la un alt nivel.

Recent, Primăria Comunei Soveja a ales să anunțe o decizie mai ieșită din tipare, menită să aducă în atenția muncipalității locale situațiile în care persoane sunt surprinse că nu respectă regulile, când vine vorba de păstrarea curățeniei în comună.

”Acțiunile de igienizare, ajutorul dat dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor.

Începând de astăzi, 20 mai, PRIMĂRIA OFERĂ UN PREMIU DE 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au transmis, încă de zilele trecute, reprezentanții Primăriei Soveja, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Ce spune legea

În mesajul respectiv se anunță și o adresă de mail unde se pot transmite aceste poze și imagini, dar și o precizare importantă, cu trimitere la litera legii.

”Potrivit Legii 195/2005, art. 96 alin. 1, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice”, mai stă scris în postarea autorităților locale.

E de menționat și faptul că, din câte se poate vedea din reacțiile oamenilor care au comentat la postarea Primăriei, măsura e privită cu ochi buni.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger