AcasăNews150.000 de englezi cer interzicerea accesului romanilor in Marea Britanie

150.000 de englezi cer interzicerea accesului romanilor in Marea Britanie

Cititorii ziarului Daily Express si conservatorul Peter Bone (foto jos) ii vad doar pe romanii care pierd vremea prin zona centrala a Londrei

Un ziar britanic a lansat o petitie privind interzicerea accesului romanilor pe piata muncii din Marea Britanie. Documentul a fost semnat de 150.000 de britanici care, impreuna cu parlamentarii conservatori, cer mentinerea restrictiilor timp de cinci ani.

Cititorii ziarului Daily Express si conservatorul Peter Bone (foto jos) ii vad doar pe romanii care pierd vremea prin zona centrala a Londrei
Peter Bone
Daily Express

Petitia lansata de Daily Express va fi inmanata premierului David Cameron. Acesta va anunta in cateva zile masurile de inasprire a conditiilor de acces al romanilor in Regatul Unit. Una dintre acestea are in vedere acordarea ajutorului social nu dupa minimum trei luni de sedere in Marea Britanie, ca in prezent, ci dupa jumatate de an, dar „ospitalierii” britanici cer extinderea la minimum un an. Se stie ca inclusiv unii dintre conationalii nostri, care au ajuns deja pe malurile Tamisei, se inghesuie sa primeasca ajutoare sociale, iar britanicii ii acuza ca „dreneaza” bugetul statului fara sa ofere nimic in schimb.

„Trebuie opriti sa vina!”

Parlamentarul conservator Peter Bone considera ca restrictiile ar trebui sa ramana in vigoare. „Trebuie sa ii oprim sa vina, in primul rand, pentru ca numarul lor va fi asa de mare, incat eforturile noastre de reducere a imigratiei vor fi spulberate. Cel mai simplu este sa mentinem restrictiile pentru alti cinci ani si sa nu ne facem griji despre ce spune UE”, a spus Bone. Comisia Europeana este insa ingrijorata de aceste manifestari si vrea sa lanseze ghiduri pentru a ajuta statele sa combata abuzurile la dreptul la libera circulatie. UE vrea sa reglementeze, printre altele, situatia casatoriilor de convenienta, precum si  modul de probare a resedintei, pe baza careia se acorda ajutoarele sociale. Oricum va fi, un lucru este cert: propaganda antiromaneasca a devenit sport national in Marea Britanie.

author avatar
Arpad Dobre
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger