AcasăNews15 000 de puscariasi „stranieri” baga spaima-n gardieni

15 000 de puscariasi „stranieri” baga spaima-n gardieni

La inceputul iernii, biata noastra tarisoara se va confrunta cu o noua problema grava. De aceasta data, beleaua este ca ne pricopsim cu peste 15 000 de  detinuti ce ne vor fi trimisi pe cap de Tarile Uniunii europene.

AGLOMERATIE – Gardienii au nevoie de politistii someri ca sa faca fata puscariilor deja prea pline

Care, imediat dupa data de 5 decembrie, vor avea cadrul legal sa –i returneze de urgenta in Romania pe toti „stranierii” care huzureau prin penitenciarele occidentale.

Schimb in natura

Aceasta este data la care va intra in vigoare paguboasa Decizie – Cadru 2008/909/ JAI a Consiliului Europei, care prevede „schimbul de detinuti”, dupa nationalitate, intre statele Uniunii Europene. Si in urma caruia ne vom trezi cu peste 15 000 de alti puscariasi neaosi, dar care in prezent isi executa pedepsele pe alte meleaguri europene. Cum tarile occidentale preseaza de mult sa scape de conationalii nostri, este de asteptat ca primele convoaie sa fie expediate inca de a doua zi, pe 6 decembrie, cadou de Mos Niculae pentru Administratia Penitenciarelor din Romania.

„Dati-ne disponibilizati!”

Care, oricum se confrunta cu o acuta criza de personal, fiind peste 3 000 de posturi vacante, adica  un sfert din intreaga organigrama. Gardienii care baga acum peste 600 000 de ore suplimentare anual, fara a mai tine cont si de nenumaratele situatii de urgenta ivite , cer cu disperare ministrilor Justitiei si de Interne ca o parte din politistii si jandarmii disponibilizati sa fie transferati de urgenta pentru a asigura paza puscariilor deja neincapatoare. Poate Predoiu sa-i inteleaga, ca de la Igas slabe sperante…

author avatar
Toni Matei
661 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger