AcasăNews146.000 de dolari pentru o sticlă de coniac

146.000 de dolari pentru o sticlă de coniac

O sticlă rară de coniac franţuzesc veche de 258 de ani a fost vândută la licitaţie pentru suma de 118.580 de lire sterline (peste 146.000 de dolari)  la casa de licitaţii Sotheby’s din Londra.

În lume mai există doar trei sticle de Gautier Cognac 1762, acesta devenind astfel cel mai vechi coniac care a fost vândut la licitaţie, a precizat Sotheby’s.Sticla licitată s-a aflat în pivniţa unei familii, neatinsă de generaţii şi are toate etichetele originale încă ataşate.

Produs de Maison Gautier, sticla cunoscută sub numele de „Grand Frere” sau „Big Brother”, este cea mai mare dintre cele rămase şi ultima vândută.Sora ei mai mică („petite soeur”) se află la Muzeul Gautier din sud-vestul Franţei, în timp ce fratele său mai mic („petit frere”) s-a vândut la licitaţie la New York în 2014.

“Coniacul Gautier este renumit şi venerat în întreaga lume. Putem presupune că nivelul alcoolului este încă destul de ridicat şi asta ar fi acţionat ca un conservant timp de sute de ani. Acest coniac și-a menținut caracterul”, spune Jonny Fowle, expert Sotheby’s în băuturi spirtoase.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

Se răzbună vremea. Atenţionare meteorologică pentru Bucureşti! Cod galben de ploi şi vijelii. Zonele vizate

Meteorologii au emis duminică, 12 mai, o atenționare Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Specialiştii de la ANM susţin că atenționarea vizează mai...

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...
proger