AcasăNews14 ani de inchisoare pentru aradeanul care si-a ucis patronul

14 ani de inchisoare pentru aradeanul care si-a ucis patronul

Magistratii de la Curtea de Apel Timisoara au decis, vineri seara, sa-l condamne la 14 ani de inchisoare pe Dan Dorel Hodis, aradeanul devenit celebru dupa ce si-a ucis patronul in incercarea de a-i fura banii.

Hodis fusese condamnat initial, de magistratii de la Tribunalul Arad, la 13 ani si opt luni de inchisoare, insa aradeanul a contestat decizia initiala.

Magistratii de la Curtea de Apel Timisoara „au descontopit pedeapsa rezultanta de 13 ani si 8 luni in pedepsele componente; au majorat cuantumul pedepsei aplicate inculpatului, pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 188 alin 1 C.pen., cu aplic. art. 396 alin 10 C. pr. pen., la 13 ani si 4 luni inchisoare. Mentin cuantumul pedepsei de doi ani inchisoare aplicata pentru infractiunea de furt. In baza art. 38 alin 1, art. 39 alin 1 lit. b contopesc pedepsele aplicate inculpatului in pedeapsa cea mai grea de 13 ani si 4 luni inchisoare pe care o sporeste cu opt luni inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 14 ani inchisoare”.

Din pedeapsa respectiva i se va scadea lui Hodis cele aproximativ doua luni petrecute in arest preventiv.

Pe 5 martie anul acesta, Hodis l-a atacat pe patronul sau, Valentin Costea, intr-o hala industriala. Hodis si-a lovit victima de mai multe ori, in zona capului, cu un obiect contondent. Valentin Costea a intrat in coma profunda si a decedat ulterior.

Criminalul intentiona sa-l jefuiasca pe Valentin Costea si exista informatii conform carora era sub influenta substantelor interzise in momentul atacului.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger