AcasăNews13 state americane trec pe aur si argint in loc de bani...

13 state americane trec pe aur si argint in loc de bani tipariti

Aurul redevine garantul tranzactiilor

La inceput a fost Utah, al carui guvernator a semnat in martie un act prin care recunoaste lingourile de aur si argint drept etalon legal.

Aurul redevine garantul tranzactiilor

Utah Sound Money Act a constituit prima dovada concreta a neincrederii autoritatilor in banii tipariti, care nu sunt sustinuti decat de promisiuni ale politicienilor.

Card de debit bazat pe aurul din banci

A fost creat Depozitul Aur & Argint. Cetatenii isi pot depune aici lingourile sau monezile de aur si argint si li se elibereaza un card de debit pentru a face tranzactii. Pretul de tranzactie este stabilit ca si la valuta tiparita, in functie de bursa aurului.  Cum era in America pana in 1971, cand elita financiara a scos etalonul-aur din cursa, pentru a manipula mai usor banconotele in uz. Statele Missouri si Carolina de Sud sunt foarte aproape sa aprobe o legislatie asemanatoare cu cea din Utah si sa-si construiasca depozite de aur si argint. Alte state care dezbat introducerea etalonului-aur sunt Montana, Colorado, Idaho, Indiana, New Hampshire, Georgia, Washington, Minnesota, Tennessee si Virginia.

Elvetia va trece pe „francul de aur”

Parlamentul elvetian stabilea in luna mai strategia reintroducerii etalonului-aur pentru a fi folosit in tranzactii, asa cum a functionat pana in 2003, cand a trecut pe sistemul valutar impus de FMI. Parlamentarii confederati au propus din martie 2011 emiterea „francului de aur”, de 0,1 grame de aur, care sa valoreze cat cinci franci elvetieni si care sa functioneze independent de valuta existenta si de rezervele de aur din Banca Nationala a Elvetiei.

author avatar
Adina Mutar
1.017 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger