AcasăNews13 persoane retinute in dosarul decontarilor ilegale de retete

13 persoane retinute in dosarul decontarilor ilegale de retete

Procurorii DIICOT anunta ca au retinut 13 persoane in dosarul decontarilor ilegale de retete.

Oamenii legii au efectuat, luni, mai multe perchezitii in Braila si Constanta, in vederea destructurarii unei grupari infractionale condusa de dupa gratii de afaceristul Titus Sgircitu, arestat deja intr-o alta cauza.

Titus Sgarcitu, sustinut de mai multi apropiati, inclusiv de sotia sa, a pus bazele unei retele prin care se reusea decontarea unor retete falsificate. Astfel, suspectii din dosar au prejudiciat Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate cu cel putin noua milioane de lei.

Printre persoanele retinute in acest dosar se afla Liliana Sgircitu, sotia afaceristului Titus Sgircitu, dar si mai multi medici precum Eugenia Muja, Mihaela Mataranga sau Cosmin Beldeanu.

Oamenii legii vorbesc de o paleta larga de infractiuni comise in acest dosar, de la trafic de influenta, dare si luare de mita si abuz in serviciu pana la spalare de bani, santaj si fals in declaratii sau fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Alte cinci persoane implicate in dosar se afla sub control judiciar.

Cele 13 persoane retinute in acest dosar vor fi prezentate magistratilor, in cursul zilei de marti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger