AcasăNews13 ore a vorbit in Congres ca sa blocheze numirea noului sef...

13 ore a vorbit in Congres ca sa blocheze numirea noului sef al CIA

Rand Paul a ragusit ca sa amane doua zile numirea sefului CIA

Senatorul american Rand Paul a vorbit 13 ore in Congres, incercand astfel sa blocheze numirea in fruntea CIA a lui John Brennan, „parintele dronelor”.

Rand Paul a ragusit ca sa amane doua zile numirea sefului CIA

Rand Paul a fost sustinut de alti senatori tineri, care sunt impotriva  programului dronelor, care permite  ca cetateni straini si americani sa fie eliminati fizic daca cineva stabileste ca reprezinta un risc iminent pentru siguranta nationala. Din 4.700 de persoane ucise pana acum in acest mod, peste 1000 au fost „victime colaterale”.

Procurorul general al SUA, Eric Holder, a declarat in fata Senatului, ca eliminarea unui cetatean american prin intermediul dronelor e perfect legala si justificata in „circumstante extraordinare”.  Rand Paul a vorbit „pana la epuizare”, asa cum prevede regulamentul vechi. „Ma ridic astazi pentru a bloca numirea  lui John Brennan la CIA. Voi vorbi pana cand nu voi mai putea vorbi”. El a cerut o scrisoare din partea lui Barack Obama care sa confirme ca Executivul nu are puterea de a ordona un atac cu avioane fara pilot pe teritoriul american impotriva unui american „intr-o cafenea din San Francisco sau un restaurant din Houston”, fara proces. „Mergeti in Biroul Oval sa treceti in revista fisele cu fotografiile americanilor si decideti cine va muri si cine va trai”, a spus el. Brennan va primi aprobarea sambata!

author avatar
Adina Mutar
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger