AcasăNews13 dintr-o lovitura: trimisi in judecata intr-un dosar cu retrocedare de paduri

13 dintr-o lovitura: trimisi in judecata intr-un dosar cu retrocedare de paduri

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

O noua cauza ce are legatura cu o retrocedare de paduri, de aceasta data in Vrancea, ajunge in instanta.

Dupa ce au finalizat cercetarile in dosar, procurorii anticoruptie galateni care l-au instrumentat au trimis cauza magistratilor braileni, spre judecare. Astfel 13 persoane ca vor ajunge in fata judecatorilor.

Cinci dintre ei – fosti membri ai Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor Forestiere Vrancea – sunt acuzati de abuz in serviciu. Este vorba despre Emilian Diaconu, Liviu Iulian Manolache, Dragos Valentin Mircea, Florin Costica Murgu si Laurentiu Dumitrache.

Alti sapte, Pavaloaie Mihaela, Dusu Diana Angela, Flenchea Mioara, Bunghez Daniel, Popa Valentin, Lepadatu Fanel si Olaru Daniela, „la data faptelor membri ai Comisiei Judetene pentru Stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor forestiere Vrancea”, sunt cercetati pentru doua presupuse fapte de abuz in serviciu.

Totodata, DNA anunta ca a fost trimis in instanta si Gabi Furtuna, fost consilier juridic in cadrul unui Serviciu din cadrul Institutia Prefectului judetului Vrancea si membru al Grupului de lucru de pe langa Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor Vrancea, acuzat de doua presupuse fapte de abuz in serviciu.

Redam in continuare, in cele ce urmeaza, precizarile procurorilor din rechizitoriul intocmit in acest caz:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In datele de 22.06.2006 respectiv 18.10.2006, inculpatii mentionati mai sus, cu intentie, si-au incalcat atributiile de serviciu, in sensul ca, in contextul reconstituirii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, acestia nu au verificat legalitatea propunerilor inaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din cadrul primariilor comunelor Straoane, Racoasa si Tifesti, judetul Vrancea, in special existenta actelor doveditoare, pertinenta, verosimilitatea, autenticitatea si concludenta acestora.

Ca urmare a acestei conduite, prefectul judetului Vrancea a emis doua hotarari de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafata totala de 500 ha padure care, la scurt timp, a si fost vanduta de proprietar cu suma totala de 1.350.000 lei.

Acest lucru a fost posibil in conditiile in care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafete de padure diferite, dupa autori diferiti si cu vocatie succesorala diferita si nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafetelor de teren).

Directia Silvica Vrancea a comunicat ca se constituie parte civila in cauza cu suma totala de 13.834.235 lei (aproximativ 3 milioane euro).

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Diaconu Emilian, Manolache Liviu Iulian, Mircea Dragos Valentin, Murgu Costica Florin, Dumitrache Laurentiu, Pavaloaie Mihaela, Dusu Diana Angela, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Lepadatu Fanel si Olaru Daniela.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braila, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza si de a se desfiinta titlurile de proprietate si hotararile prefectului, in vederea restabilirii situatiei anterioare”.

323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger