AcasăNews1200 de moldoveni, „inghesuiti” intr-o garsoniera

1200 de moldoveni, „inghesuiti” intr-o garsoniera

Doar cei care nu dadeau spagi asteptau in fata Autoritatii Nationale pentru Cetatenie

Dupa schimbarea legislatiei privind inlesnirea redobandirii cetateniei romane de catre basarabeni, totul s-a transformat intr-o afacere. Ilegala, bineinteles.

Doar cei care nu dadeau spagi asteptau in fata Autoritatii Nationale pentru Cetatenie

In urma aparitiei retelelor infractionale specializate in eliberarea pasapoartelor romanesti, autoritatile au luat drept masura de prevedere instalarea de camere video la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie. Exact cu rezultatul scontat, adica zero. Asa ca procurorii au rezolvat singuri problema, reusind destructurarea celei mai mari grupari care isi infiintase o adevarata „fabrica de moldoveni”, pe care ii transforma pe banda rulanta in cetateni romani, cu toate drepturile europene aferente. Basarabenii care plateau nu treceau prin tara nici macar pentru ridicarea actelor definitive.

Anchetatorii au descoperit ca intr-o singura garsoniera din Ferentari fusesera luati in spatiu nu mai putin de 1.184 de cetateni moldoveni. Descinderile „mascatilor” s-au soldat si cu o victima colaterala: seful Serviciului Evidenta Populatiei Sector 1 a murit in urma unui infarct suferit la aflarea vestii ca mai multi subalterni de-ai sai sunt audiati, desi nu era implicat direct in acest caz.

author avatar
eNational
292 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger