AcasăNews12 trenuri anulate/ Probleme pe calea ferata, din cauza ninsorilor si a...

12 trenuri anulate/ Probleme pe calea ferata, din cauza ninsorilor si a vantului, indeosebi catre si spre Constanta

Avand in vedere ca, desi aria ninsorilor si a viscolului s-a mai restrans fata de intervelul precedent, la aceasta ora continua sa cada astfel de precipitatii specifice iernii, insotite si de rafale semnificative, circulatia este afectata de conditiile meteo nefavorabile si pe calea ferata, nu doar pe carosabil.

UPDATE 2: CFR Calatori anunta ca 51 de trenuri – din totalul de peste 1.200 ale companiei de calatori- sunt anulate, luni, „pentru a permite interventia cu utilaje si pentru adaptarea circulatiei feroviare”, cu mentiunea ca „traficul de pasageri va fi preluat, in masura posibilitatilor, de celelalte trenuri ramase in grafice”.

UPDATE 1: Aceeasi situatie, cauzata de formarea unor suluri de zapada, a fost constatata si la trenul IR 1521, Bucuresti Nord – Pausa, garnitura ai carei pasageri s-au vazut nevoiti sa astepte, in gara din Caracal, sa fie preluati cu un alt automotor.

UPDATE: S-au facut precizari suplimentare in privinta trenului de calatori care venea de la Arad, ramas blocat, dimineata, in camp, in judetul Constanta. „In cursul diminetii, intre Lehliu si Fetesti, din cauza vantului puternic si a ninsorii, s-au format suluri de zapada care au provocat avarii la  locomotivele trenurilor IR 1822, Arad – Constanta, si IR 1581, Bucuresti – Constanta, care au ramas in statiile Dragos Voda, respectiv Ciulnita.  S-au facut eforturi pentru gasirea unor solutii, astfel incat pasagerii sa ajunga in siguranta la destinatie.  Vagoanelele au fost decuplate de la locomotivele avariate, iar tractiunea a fost schimbata.  Din cauza manevrelor de cuplare/decuplare a materialului rulant, pe fondul functionarii in conditii de temperaturi scazute a macazurilor, durata de stationare s-a prelungit iar trenurile au plecat catre destinatii cu intarzieri de aproximativ 3 ore. Pasagerii trenului IR 1822 au primit ceai cald in Fetesti,  prima statie dupa reluarea traseului”.

Probleme au fost, din cauza vremii urate, respectiv a faptului ca s-au format suluri de zapada, care au avariat locomotiva trenului, si in cazul garniturii IR 1771, Bucuresti Nord – Galati, cu aproximativ 100 de calatori la bord, care a ramas blocata, dimineata, in jurul orei 10.30, intre Traian Sat si Lacu Sarat, si in ajutorul careia a fost trimisa o locomotiva de ajutor, astfel incat trenul sa isi poata continua parcursul.

–––-

Avand in vedere ca traficul feroviar se desfasoara si la aceasta ora in conditii de vant puternic si ninsori abundente, indeosebi in sudul si sud-estul tarii, dupa cum anunta CFR Calatori, din cele mai recente date facute publice, respectiv cele corespunzatoare pentru ora 9, reiese faptul ca se inregistreaza mai multe probleme pe calea ferata, indeosebi inspre si dinspre judetul Constanta.

O parte a trenurilor care circula spre acest judet de la malul marii, cat si cele care au pornit in calatorie, luni dimineata, din garile de pe raza judetului Constanta au intampinat inconveniente, dupa cum urmeaza: intre Dragos Voda si Ciulnita s-au format suluri de zapada, care, din cate anunta reprezentantii companiei, intr-un comunicat, au cauzat ingreunarea inaintarii trenurilor spre si dinspre Constanta. Totodata, probleme sunt si in cazul trenului InterRegio 1822, care venea de la Arad si se indrepta catre Constanta cu aproximativ 200 de pasageri la bord. Cum vagoanele trenului au ramas blocate, calatorii urmeaza sa fie preluati de un alt tren, care sa ii transporte pâna la destinatie. Intarzierea este destul de semnificativa, la momentul respectiv fiind vorba de peste doua ore.

De asemenea, probleme a intampinat si trenul IR 1581, care ruleaza pe ruta Bucuresti – Constanta, si care va ajunge la destinatie cu sprijin din partea unei locomotive de ajutor, din cate mentioneaza sursa citata.

Cat priveste lista trenurilor anulate, ea cuprinde 12 garnituri, respectiv:

• R 8580 si R 8581 Ciulnita – Slobozia Veche si retur

• R 8443 si R 8592 Ciulnita – Calarasi Sud si retur

• R 7037 Bucuresti Nord – Urziceni

• R 8151 Urziceni – Ciulnita

• R 8584 Ciulnita – Slobozia Veche

• R 7381 Braila – Galati

• R 5201 Marasesti – Miercurea Ciuc

• R 9051 si R 9052 Rosiori Nord – Turnu Magurele si retur

• R 7566 Galati – Marasesti

Avand in vedere ca situatia vremii este in continua modificare, dar si ca pot aparea schimbari neprevazute, calatorii sunt sfatuiti sa consulte graficul circulatiei garniturilor, catre destinatia dorita, pentru a vedea daca trenurile circula catre directia spre care vor sa ajunga. Pot face acest lurcu, printer altele, apeland numerele de telefon de la statiile CFR din Bucuresti si din tara, numere publicate pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informarii Telefonice – http://www.cfrcalatori.ro/148

sursa foto: Facebook/CFRCalatori

author avatar
Cristina Stefan
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger