AcasăNews12 ani pana la Apocalipsa

12 ani pana la Apocalipsa

Omenirea, din ce in ce mai fragila in fata schimbarilor climatice

Este ragazul pe care omenirea il mai are la dispozitie pentru a se asigura ca incalzirea globala nu depaseste 1,5 grade Celsius. Dupa acest prag, chiar si jumatate de grad ar putea creste semnificativ riscul de seceta, inundatii, calduri extreme si saracie pentru sute de milioane de oameni, avertizeaza un raport al Consiliului Interguvernamental privind Schimbarile Climatice al ONU (IPCC).

Omenirea din ce in ce mai fragila in fata schimbarilor climatice

Pentru mentinerea ratei de incalzire globala la 1,5 grade Celsius emisiile de dioxid de carbon la nivel global vor trebui sa scada cu circa 45% pana in 2030, in comparatie cu nivelul din 2010 si sa ajunga la „zero” pana la mijlocul secolului. Diferenta de jumatate de grad ar putea preveni disparitia coralilor si micsora presiunea asupra zonei arctice, conform studiului, care a fost lansat dupa o intalnire a tuturor celor 195 de tari la Incheon, in Coreea de Sud. Planeta este deja cu un grad Celsius mai calda fata de nivelurile preindustriale. Dupa uraganele devastatoare din SUA, seceta din Cape Town si numeroasele incendii de vegetatie, raportul IPCC subliniaza ca schimbarile climatice au loc deja si a avertizat ca fiecare fractiune de incalzire in plus ar putea mari impactul. La o schimbare de doua grade Celsius, zilele cu calduri extreme ar deveni din ce in ce mai severe si mai frecvente, crescand astfel rata deceselor cauzate de caldura si ridicandu-se numarul incendiilor de vegetatie.

author avatar
Andrei Coman
346 afisari

1 COMENTARIU

  1. 12 ani? A nu cred. La ce industrie petroliera sidelurgica si chimica e in Sua Arabia Rusia si China, exclus sa scada cu 45%…ne ia dracu dar nu inca, vom merge cu masti ca in Tokio pana ne ia…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger