Acasă12.000 de metri patrati de constructie, acoperiti cu aluminiu: Un castel medieval...

12.000 de metri patrati de constructie, acoperiti cu aluminiu: Un castel medieval in mijlocul mlastinilor din Florida

Primul castel medieval din Florida

Cand Howard Solomon s-a mutat din New York in Florida, in urma cu 40 de ani, s-a hotarat sa-si construiasca singur un castel de trei etaje.

Primul castel medieval din Florida

Howard Solomon, de 76 de ani, si-a ridicat singur castelul in mijlocul mlastinilor din Florida. Proprietarul a inceput sa lucreze inca din anii ’70. Initial si-a dorit doar o casa frumoasa, motiv pentru care si- cumparat un teren in zona Hardee, dar a constatat ca este un teren mlastinos. Asa ca s-a gandit ca are nevoie de ceva mai mare si mai rezistent la inundatii.

Proprietarul l-a imbracat integral in aluminiu

Si pentru ca il fascina epoca medievala s-a hotarat sa-si faca propria cetate, cu un turn-clopotnita, sant, arcade gotice, temnite, pod mobil. A inceput-o in 1972 si, in total, Solomon crede ca a muncit circa 12 ani la constructia de 12.000 metri patrati. Initial era numai din lemn, dar a acoperit-o integral in aluminiu, ceea ce face sa fie destul de dificil de privit intr-o zi cu soare.

Vizitatorii sunt atrasi de Castelul lui Solomon

Solomon locuieste impreuna cu sotia lui, Peggy, si dupa ce a fost prezentata de CNN si in presa nationala, casa inedita a devenit obiectiv turistic. Au deschis si un restaurant de 250 de locuri, iar cei care doresc sa inopteze aici trebuie sa scoata 100 de dolari. La Castelul lui Solomon se mai organizeaza nunti, spectacole sau alte evenimente.

author avatar
Ela Corbu