AcasăNewsGoogle si-a modificat logoul pentru a marca 84 de ani de la...

Google si-a modificat logoul pentru a marca 84 de ani de la nasterea inventatorului Robert Noyce

Motorul de cautare Google si-a modificat logoul de pe pagina principala pentru a marca implinirea a 84 de ani de la nasterea inventatorului american Robert Noyce, considerat „parintele” circuitelor integrate, care au revolutionat industria computerelor.

De altfel, logoul afisat luni pe pagina principala a motorului de cautare are forma unui circuit integrat, iar literele care alcatuiesc cuvantul „Google” sunt scrise pe acest microcip. Robert Norton Noyce, nascut pe 12 decembrie 1927, supranumit „Primarul din Silicon Valley”, a fost cofondator al companiei Fairchild Semiconductor, in 1957, si al companiei Intel, in 1968. impreuna cu Jack Kilby, el a inventat circuitele integrate (microcipurile), care au revolutionat industria computerelor.

Dupa ce a absolvit Institutul Tehnologic de la Massachusetts in 1953, s-a luat angajat ca inginer de cercetare de la Philco Corporation in Philadelphia. Ulterior, in 1956 si-a schimbat locul de munca si colaboreaza cu Shockley Semiconductor Laboratory din Mountain View, California. S-a alatura echipei lui William Shockley de la „Shockley Semiconductor Laboratory”, o divizie a Beckman Instruments, dar a parasit compania un an mai tarziu, duoa ce a intampinat probleme cu managementul companiei si a fondat alaturi de alti colegi „Fairchild Semiconductor Corporation”.

Nici alaturi de aceasta corporatie nu sta prea mult si alaturi de Gordon E. Moore infiinteaza in 1968 compania Intel, entitate care se bucura de un succes enorm datorita inovatiilor tehnologice, dar si atmosferei relaxate din cadrul firmei. Noyce isi trata angajatii ca si cum ar fi facut parte din familia sa, rasplatindu-le din plin munca si incurajand lucrul in echipa. Stilul sa de actiune a adus un nou suflu in Silicon Valley ce a inpirat si celelalte companii ce activau in domeniul electronicii integrate.

Robert Noyce a murit pe 3 iunie 1990, la varsta de 62 de ani. Google isi modifica frecvent logoul pentru a omagia personalitati ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

author avatar
Ciprian Purice
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger