AcasăNews11 turiști străini, rătăciți în Munții Rodnei. Intervenție a salvamontiștilor

11 turiști străini, rătăciți în Munții Rodnei. Intervenție a salvamontiștilor

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Acțiune a salvamontiștilor în Munții Rodnei, în ajutorul a 11 turiști care s-au rătăcit din cauza condițiilor meteo.

Salvamontiștii maramureșeni s-au mobilizat și au pornit în căutarea unui grup de turiști irlandezi. Oamenii s-au rătăcit din cauza ceții – anunță joi dimineață Salvamont Maramureș.

Așa s-a aflat că alerta s-a dat joi dimineață, cu puțin înainte de ora 6. Apelul a sunat mobilizarea în rândul salvatorilor montani.

„Un grup de 11 cetățeni irlandezi plecați de ieri (miercuri-n.red.) dimineața de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-au rătăcit din cauza ceții iar unul dintre aparținători a dat alarma azi dimineață în jurul orei 5.44 că oamenii solicită ajutor” – anunță Salvamont Maramureș, prin intermediul paginii de Facebook.

Detaliul care i-a ajutat să reziste temperaturilor de peste noapte: Turiștii sunt echipați de munte

E important de menționat faptul că s-a mai anunțat că turiștii care, din cauza ceții dense, s-au văzut nevoiți să petreacă noaptea pe munte sunt echipați corespunzător. „Turiștii sunt echipați de munte, au hrană și apă la ei dar ceața densă care i-a surprins aseară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În grup sunt 2 persoane cu probleme medicale (medicamentație pentru probleme cu inima)”, anunță sursa citată.

Grupul a fost localizat, iar salvamontiștii au pornit înspre zona în care se află turiștii. Salvatorii montani le-au cerut să nu se îndepărteze de locul în care se află. „S-a reușit localizarea lor fiind undeva sus pe un vârf spre Statia Meteo li s-a solicitat să nu se îndeparteze de la punctul în care sunt. În acest moment două echipe de salvatori montani se îndreaptă spre locația lor cu utv-urile din dotare”, conform Salvamont Maramureș.

author avatar
Andrei Coman
399 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger