AcasăNews11 persoane retinute pentru trafic de CELULE UMANE! "Donatoarele", platite cu 600...

11 persoane retinute pentru trafic de CELULE UMANE! „Donatoarele”, platite cu 600 de euro!

O retea de traficanti de celule umane a fost destructurata de DIICOT, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, in acest caz fiind retinute 11 persoane, romani si israelieni.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunii de Criminalitate Organizata si Terorism efectueaza sase perchezitii domiciliare in Bucuresti.

Reprezentantii unei clinici private din capitala, in colaborare cu israelieni specialisti in domeniul reproducerii asistate, au obtinut beneficii financiare considerabile, din aceasta activitate. Practic acestia „procurau” ovocite, de la femeile racolate, materialul genetic fiind ulterior folosit pentru fertilizarea „in vitro”. Traficantii au incalcat, practic, prevederile legale privind procedura prelevarii si transplantului de organe, tesuturi si celule de origine umana.

Membrii gruparii racolau persoane de sex feminin gata sa vanda material genetic in schimbul sumei de 600 de euro, ovocitele fiind mai departe vandute altora cupluri care nu aveau alta solutia pentru a naste copii decat fertilizarea in vitro.

In prezent se efectueaza cercetari, cele 11 persoane retinute fiind acuzate de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de celule de origine umana. La realizarea actiunii procurorii DIICOT au fost sprijiniti de lucratori din cadrul  Jandarmeriei Romane.

author avatar
Alina Costache
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger