AcasăNews11 persoane retinute, in dosarul de evaziune fiscala de la clinicile MEDAS

11 persoane retinute, in dosarul de evaziune fiscala de la clinicile MEDAS

Patronii clinicilor Medas, sotii Simona Ateia si Abd Halal Ateia, precum si alte noua persoane au primit ordonante de retinere intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani in care au fost facute, vineri, peste 70 de perchezitii.

Cele 11 persoane au fost retinute pentru evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

Din probele administrate in cauza a rezultat suspiciunea ca in perioada 2008 – 2014 inculpatii, in calitate de administrator de drept sau de fapt, au conceput o schema de fraudare a TVA prin utilizarea mai multor societati comerciale. Toate tranzactiile s-au desfasurat intre societati comerciale controlate de inculpati, noteaza romaniatv.net.

Prejudiciul in acest caz este de aproximativ 162 milioane lei. Prejudiciul adus bugetului de stat, ca urmare a inregistrarilor fictive in contabilitate, se ridica la circa 160 milioane de lei.

In cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor inculpatilor pana la concurenta prejudiciului produs.

Noua dintre inculpati urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile.

Foto: arc-engineering.ro

author avatar
Alina Costache
520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger