AcasăNews10 tone de deșeuri, oprite la vamă. De unde proveneau și cine...

10 tone de deșeuri, oprite la vamă. De unde proveneau și cine conducea TIR-ul

10 tone de deșeuri, oprite la vamă. De unde proveneau și cine conducea TIR-ulAustria ne-a "servit" UMILINŢA supremă. După ce ne-a blocat la Schengen, a trimis în România şi DEŞEURI

Un automarfar încărcat cu 10 tone de deșeuri – materiale de construcții – a fost oprit, recent, în vama Borș II.

Detalii despre acest caz au fost aflate miercuri, 22 decembrie, chiar de la Poliția de Frontieră (PF). Așa s-a aflat că fost vorba despre un control ce s-a făcut în momentul în care TIR-ul, condus de un șofer român, a ajuns la punctul de trecere a frontierei Borș II, la intrarea în țară.

„În data de 21.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri constând în materiale de construcții, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România”, s-a transmis într-un comunicat.

PF: Șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege

(sursa foto: Poliția de Frontieră)

S-a mai aflat că în cazul de față, polițiștii de frontieră au apelat la reprezentanții Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. S-au făcut verificări suplimentare. „Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 10.000 kilograme de deșeuri constând în materiale de construcții, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, se mai arată în comunicat.

Ca urmare, în acest caz autoritățile de control au dispus să nu permită intrarea pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Situația nu este singulară. Recent, mai precis duminică, 19 decembrie, într-un comunicat de presă se anunța faptul că „poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unor mijloace de transport încărcate cu peste 47.000 de kilograme de deșeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole și deșeuri metalice pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare”.

358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger