AcasăNews10% spaga pentru misiunile din Afganistan si Kosovo

10% spaga pentru misiunile din Afganistan si Kosovo

Jandarmii din Kosovo câştigă în medie 1.500 euro pe lună

Poate ca Daniel Morar isi va gasi timp sa verifice si informatiile furnizate de tot mai multi oameni din sistem care denunta ca nu mai pupa neam un contract in strainatate daca nu platesc traditionalul comision de 10%.

Jandarmii din Kosovo câştigă în medie 1.500 euro pe lună

Astfel, temutul sef al DNA va demonstra ca il tin puterile, indiferent de numele implicate in scandalul de coruptie dintr-o institutie. Iar aici suspiciunile afecteaza  nu mai putin de trei : Ministerul de Interne, cel al Apararii si SPP.

Dai si pleci!

Un ofiţer SPP însărcinat cu paza demnitarilor pe câmpurile de luptă poate ajunge la 2.500 - 3.000 euro

Desi si-au indeplinit cu brio misiunile militare din strainatate, militarii se plang ca nu mai sunt lasati sa  plece din nou afara . Prima oara scandalul a izbucnit, cum altfel, in ograda Ministerului de Interne, dar structurile cu atributii in domeniu nu au binevoit sa declanseze verificari. Sau, daca au facut-o, nu au avut deloc spor. Mai mult, curata fatalitate, jandarmii care au protestat ca doar colegii lor care cotizeaza mai sunt trimisi in misiuni, s-au trezit loviti in plin de procesul reformei. Si au inteles ca singura sansa este sa te supui recomandarii  cunoscatorilor : „Dai si pleci”!

Amanati la nesfarsit

minim n Înainte de plecarea în Afganistan, militarii MApN îşi fac calculele pentru o soldă de 1.100 euro

Lucrurile sunt asemanatoare si printre sergentii angajati de la Minsiterul Apararii, chiar daca acestia primesc mai putin bani pentru misiunile din Afganistan fata de jandarmii care reusesc sa fie trimisi  in Afganistan. Mai mult, unii dintre veteranii care au deja cate doua – trei plecari sustin ca nu au incotro si ar plati si ei tainul, dar nici macar asa nu reusesc sa se lipeasca de o noua misiune. Cel mult sunt pusi pe lista de asteptari, unde  stationeaza de peste un an de zile, desi au obtinut calificative excelente pana acum. Iar pentru ca tacamul sa fie complet, nici SPP nu putea face exceptie. Iar aici lupta se anunta cu atat mai crancena cu cat numarul locurilor disponibile a fost redus de la 36 la 24, in urma incidentelor cu diplomatul etiopian din Sudan.

author avatar
Catalin Tache
2.591 afisari

8 COMENTARII

  1. Bun asa. Sa platesti ca sa te duci in teatrele de razboi, eeee curat masochism. Este adevarat ca sunt salari mari si toti tindem la un trai mai bun pentru noi si familiile noastre, dar sa platesc sa mor e curata nebunie.La noi se pare ca se face trafic cu orice. Sunte intradevar un popor sarac, care da spaga sa mearga inclusiv „la moarte”. Trist si jalnic.

  2. HA! HA! HA! Treaba este de prin anii in care au inceput misiunile in strainatarte.
    Niciodata nu este prea tarziu.

  3. SITUATIA ESTE REALA.AM UN CAZ IN FAMILIE.ORICE SE TRAFICHEAZA IN TARA ASTA DE RAHAT.DAR NIMENI NU VEDE, NIMENI NU AUDE.

  4. Foarte tare!!! Spaga pentru a ne risca viata,doar in romania se poate intampla asa ceva.

    • Rusinos,doar in Romania poti auzi Asa ceva,spaga ca sa pleci sa te supuii unor pericole.Oare oamenii care vor sa plece se duc de drag,daca ar avea banii nu ar mai vrea sa plece si astia vor si spaga,extraordinar

  5. Iar se minte pentru a se crea impresia ca se da numai 10% spaga.Adevarul este ca se da 10% spaga pentru fiecare factor decizional ce aproba plecarea in misiuni externe.Se considera ca militarii plecati sunt platiti bine, salariul in tara si diurna(sau cum se cheama) din teritoriul de misiune.Nu fac exagerari, factorii de decizie nu sunt mai multi de 2-3 maxim 4, dar foamea de bani si saracia lucie ii determina pe militari sa opteze pentru misiuni externe periculoase, uneori mortale.

  6. nu-mi vine sa cred cate aberatii se pot scrie aici,inclusiv in articolul cu pricina,eu sunt jandarm,am fost plecat 2 ani in kosovo si 7 luni in afghanistan dar nu am dat un cent spaga,martor imi este Dumnezeu,alta dovada nu va pot da,ca oricum carcoteli vor exista mereu,mai ales din randurile celor care au picat la aceste examene si din randurile celor din afara sistemului…suspiciuni vor exista mereu ptr ca traim in Romania ,tzara spagii…cat despre alte instituti care trimit forte in teatrele de operatii din afara tarii,nu pot comenta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger