AcasăNews10 retineri in dosarul "Murfatlar"

10 retineri in dosarul „Murfatlar”

Pe langa cele 28 de perchezitii desfasurate, deunazi, in Capitala, Ilfov, Constanta si alte doua judete, intr-un caz in care se investigheaza nereguli in domeniul producerii si comercializarii de bauturi alcooloce si al carui prejudiciu ajunge, sustin anchetatorii, la circa 132 de milioane de euro, au urmat audieri. Printre persoanele conduse sa discute cu procurorii DNA a fost si George Ivanescu, unul dintre actionarii de la Murfatlar.

Acesta din urma a fost retinut, la fel ca si alte 9 persoane, trei dintre ele asociati „la societatile comerciale de producere si comercializare a bauturilor alcoolice implicate in activitatea infractionala, care si-au impartit functiile de management, in sarcina carora s-a retinut savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala in forma continuata, ca autori si/sau complici”, din cate au mentionat, marti, procurorii DNA. Celelalte trei persoane sunt Catalin Bucura, Gheorghe Zlotea si Constantin Circiumaru. Toti cei patru urmeaza sa fie prezentati, marti, Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA pune cep celei mai mari retele de aveziune si spalare de bani

O masura similara – retinerea pentru 24 de ore- s-a luat si in cazul a doi administratori de firme, a unui director general al unei societati cu activitate de cultivare a strugurilor, in prezent lichidata, dar si a trei functionari publici.

La nivel de acuzatii, anchetatorii sustin – intr-un comunicat facut public marti-  ca, printre altele, ca „in perioada 2010-2014, patru societati cu activitate de producere si comercializare a bauturilor alcoolice, detinute sau controlate de Ivanescu George, Bucura Catalin, Zlotea Gheorghe si de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168,76 lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale. Activitatea infractionala s-a desfasurat in conditiile in care functionarii publici din cadrul autoritatilor fiscale si vamale competente fie nu au indeplinit actele la care erau obligati prin atributiile de serviciu, fie au indeplinit asemenea acte in mod defectuos”.

418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger