AcasăNews10 polițiști de la Înmatriculări Timișoara, săltați de mascați pentru șpagă. Metoda...

10 polițiști de la Înmatriculări Timișoara, săltați de mascați pentru șpagă. Metoda incredibilă prin care cereau mita

mascati Britanicul care "vindea" imaginea României "afară", jefuit la Timişoara!

Acțiune a ofițerilor DGA la Timișoara, la Serviciul de Înmatriculări Auto, luni dimineață. 10 polițiști au fost conduși la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Aceștia sunt acuzați că ar fi încasat șpăgi pentru a urgenta dosare de înmatriculare pentru mai multe mașini, potrivit opiniatimisoarei.ro. Anchetatorii spun că cei 10 polițiști au primit mită peste 100.000 de lei în doar patru luni cât au fost monitorizați de ofițerii DGA.

Taxe mai mari pentru înmatriculări

Una dintre căile prin care își rotunjeau veniturile era aceea de a încasa o taxă mai mare decât cea prevăzută de lege pentru înmatricularea unui autoturism. Surse din rândul anchetatorilor spun că dacă un cetățean avea de plătit 87 de lei taxa, lăsa 100, fără să mai primească rest. În acest fel, cei de la Înmatriculări au avut și zile în care au reușit să adune chiar și echivalentul a 200 de euro.

Polițiștii sunt suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită. „În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.”, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DGA).

Înmatriculări Timișoara, luat cu asalt de mascați

Toți cei 10 suspecți au fost convocați în luni dimineață la sediul Serviciului Înmatriculări pe motiv că ar urma să participe la un seminar de prevenire pe teme de corupție. De fapt, ei au fost înconjurați de cei de la DGA, ridicați și duși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorul de caz urmează să decidă dacă va hotărî reținerea lor și dacă îi va prezenta cu propunerea de arestare preventivă instanței.

author avatar
Andreea Vlad
478 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Pentru că astfel de fapte au loc s-ar putea evalua cheltuielile ocazionate de un astfel de dosar și să se diminueze bugetele MAI pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate de anchetarea și judecarea faptelor, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger