Cauta

10 pasi ca sa te imbogatesti ca Warren Buffet

Cei mai bogati oameni au facut avere fie in urma unei idei geniale – a lor sau furata de la altul – fie datorita colaboratorilor alesi cu grija. Warren Buffett, al treilea bogatas al lumii, cu o avere de peste 50 de miliarde de dolari, l-a avut alaturi pe expertul financiar Charlie Munger.

Warren Buffet a stiut sa-si aleaga colaboratori care sa-l imbogateasca

Munger,  care este si confidentul, si partenerul de afaceri al lui Buffett, are o serie de principii pe care le recomanda celor care vor sa investeasca bani in valori mobiliare (actiuni, obligatiuni etc.) sau imobiliare (constructii, terenuri, locuinte etc.). Iata cateva dintre ele:

– Evaluati riscul. Luati masuri de siguranta, evitati pierderile permanente de capital si cereti compensatii adecvate pentru riscul vostru investitional.

– Fiti independenti. Nu sunteti mai buni sau mai rai daca oamenii sunt sau nu sunt de acord cu voi. Ceea ce conteaza este corectitudinea analizei voastre.

– Fiti pregatiti. Munciti doar cu scopul de a castiga. Daca vreti succesul, intrebarea pe care trebuie sa o puneti in mod repetat este ”de ce, de ce, de ce?”

– Acceptati-va limitele. Faceti primul pas spre intelepciune recunoscand ceea ce nu stiti. Ramaneti alaturi de cei competenti si asumati-va esecurile.

– Analizati riguros actiunile voastre. Folositi liste cu ce aveti de facut, pentru a reduce numarul greselilor si al omisiunilor. Separati valoarea de pret.

– Alocati activele in mod inteligent. Acesta este jobul numarul unu al fiecarui investitor. Ideile bune sunt rare, iar cand sunteti pe ”cai mari”, pariati puternic.

– Aveti rabdare. Opuneti-va pornirii – absolut omenesti, de altfel –  de a actiona oricand. Asa evitati plata inutila a unor taxe sau a altor costuri.

-Fiti decisi. Fiti tematori cand altii sunt lacomi, fiti lacomi cand altii se tem. Oportunitatile sunt rare, asa ca profitati de ele atunci cand apar.

– Fiti gata de schimbare. Fiti gata sa renuntati la ideile dragi voua si acceptati realitatea chiar cand nu va place – in mod special tocmai atunci cand nu va place.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version