AcasăNews10 pasi ca sa te imbogatesti ca Warren Buffet

10 pasi ca sa te imbogatesti ca Warren Buffet

Cei mai bogati oameni au facut avere fie in urma unei idei geniale – a lor sau furata de la altul – fie datorita colaboratorilor alesi cu grija. Warren Buffett, al treilea bogatas al lumii, cu o avere de peste 50 de miliarde de dolari, l-a avut alaturi pe expertul financiar Charlie Munger.

Warren Buffet a stiut sa-si aleaga colaboratori care sa-l imbogateasca

Munger,  care este si confidentul, si partenerul de afaceri al lui Buffett, are o serie de principii pe care le recomanda celor care vor sa investeasca bani in valori mobiliare (actiuni, obligatiuni etc.) sau imobiliare (constructii, terenuri, locuinte etc.). Iata cateva dintre ele:

– Evaluati riscul. Luati masuri de siguranta, evitati pierderile permanente de capital si cereti compensatii adecvate pentru riscul vostru investitional.

– Fiti independenti. Nu sunteti mai buni sau mai rai daca oamenii sunt sau nu sunt de acord cu voi. Ceea ce conteaza este corectitudinea analizei voastre.

– Fiti pregatiti. Munciti doar cu scopul de a castiga. Daca vreti succesul, intrebarea pe care trebuie sa o puneti in mod repetat este ”de ce, de ce, de ce?”

– Acceptati-va limitele. Faceti primul pas spre intelepciune recunoscand ceea ce nu stiti. Ramaneti alaturi de cei competenti si asumati-va esecurile.

– Analizati riguros actiunile voastre. Folositi liste cu ce aveti de facut, pentru a reduce numarul greselilor si al omisiunilor. Separati valoarea de pret.

– Alocati activele in mod inteligent. Acesta este jobul numarul unu al fiecarui investitor. Ideile bune sunt rare, iar cand sunteti pe ”cai mari”, pariati puternic.

– Aveti rabdare. Opuneti-va pornirii – absolut omenesti, de altfel –  de a actiona oricand. Asa evitati plata inutila a unor taxe sau a altor costuri.

-Fiti decisi. Fiti tematori cand altii sunt lacomi, fiti lacomi cand altii se tem. Oportunitatile sunt rare, asa ca profitati de ele atunci cand apar.

– Fiti gata de schimbare. Fiti gata sa renuntati la ideile dragi voua si acceptati realitatea chiar cand nu va place – in mod special tocmai atunci cand nu va place.

author avatar
Arpad Dobre
483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger