AcasăNews10 milioane de dolari, prima recompensa SUA pentru un terorist

10 milioane de dolari, prima recompensa SUA pentru un terorist

Guvernul american a anuntat aceasta suma in schimbul unor informatii ce vor permite eliminarea liderului gruparii teroriste Front al-Nusra, rebotezata Front Fatah al- Sham, Abu Mohammed al-Joulani.

Serviciul de presa al departamentului de Stat a informat ca guvernul este pregatit sa plateasca o asemenea suma pentru informatii ce pot determina localizarea lui Abu Mohammed al-Joulani. Administratia Barack Obama a ezitat mult timp sa includa pe lista gruparilor teroriste Front al-Nusra, filiala a Al-Qaida in Siria. Fatah al-Sham este o grupare jihadista siriana bine organizata. Gruparea a afirmat ca a rupt legaturile cu Al-Qaida anul trecut, dar Washington nu crede in aceasta ruptura. ”Front al-Nusra ramane ramura Al-Qaida in Siria”, afirma departamentul de Stat, si al doilea grup jihadist important in aceasta tara dupa ISIS.

Abu Mohammed al Joulani

La sfarsitul lunii ianuarie, Fatah al-Sham si patru grupari rebele au anuntat fuziunea in sandul unei grupari botezate Tahrir al-Sham (”Eliberarea Siriei”). Recent, SUA au facut o serie de raiduri aeriene contra al-Fatah si Al-Qaida, eliminand mai multi comandanti si combatanti. 60 de jihadisti fac la ora actuala obiectul unor recompense oferite de departamentul de Stat, in frunte cu liderul ISIS, Abou Bakr Al-Baghdadi si  liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, recompense ce pot ajunge pana la 25 de milioane de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger