AcasăNews10 miliarde de euro scoase din tara pe sub mana in ultimele...

10 miliarde de euro scoase din tara pe sub mana in ultimele saptamani!

In aceste zile, se dau lupte crancene intre candidatii la diverse demnitati publice, de la secretari de stat si sefi de agentii guvernamentale, pana la cele mai umile posturi de functionari publici. Dar razboiul cel mai crunt se da pentru presedintia Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor detinuta acum de Adrian Cucu.

Adrian Cucu se afla in vizorul noii Puteri

Mazilirea lui Cucu este ceruta insisitent de un puternic grup de lobby din jurul lui Adrian Nastase si condus de fostul sef Ioan Melinescu.

Ioan Melinescu vrea musai sa-si plateasca politele din trecut

Adica tocmai cel pe care Cucu l-a denuntat procurorilor anticoruptie pentru o spaga de 400.000 dolari primita de sotia sa Dana, in celebrul dosar „Matusa Tamara”.

Fumigena bancilor grecesti

Sotii Nastase au ajuns in dosarul „Matusa Tamara“ din cauza lui Cucu

Din informatiile intrate in posesia noastra, membrii Serviciului de primire, prelucrare si analiza a informatiilor din cadrul Directiei Generale Operative a Oficiului au monitorizat de ceva vreme o adevarata „hemoragie” de milarde de euro  care au parasit Romania prin diverse inginerii financiare si sisteme tip suveica. Fenomenul a capatat insa dimensiuni care aduc deja atingere sigurantei nationale in ultimele saptamani, pe fondul schimbarii de putere de la Bucuresti precum si a previzibilelor schimbari din administratiile locale in urma alegerilor. Paralel, si specialistii Bancii Nationale au intocmit un raport de uz intern, care confirma transferurile fabuloase de valuta. Sursele noastre sutin ca este vorba despre mai mult de 10 miliarde de euro care au ajuns in conturi din Anglia, Israel si Olanda si ca SRI-ul ar fi fost informat de aceste anchete. Dar cum cei vizati sunt nume grele ale vietii publice, s-a preferat sa se explice transferarea banilor in strainatate prin invocarea „deturnarilor” realizate de bancile grecesti care opereaza in Romania. In plus, s-a lansat si ipoteza folosirii tarii noastre doar ca o tara de migratie de catre importanti oameni de afaceri greci, care si-ar muta pentru scurt timp averile in Romania, pentru a le putea pune apoi la adapost in Occident.

Capul lui Cucu vrem!

In anul 2000, Ioan Melinescu, membru al ONPCSB, l-ar fi pus in garda pe  Adrian Nastase ca Adrian Cucu, seful Oficiului, ar fi informat procurorii anticoruptie despre varsarea intr-un cont al Danei Nastase a sumei de 400 .000 dolari. La putin timp, prin HG. 1399 din 30 decembrie, proaspat ajuns premier, Nastase il revoca din functie pe Cucu si il numeste in locul sau pe „praduitorul” Melinescu, cel acuzat apoi de DNA ca a sustras lucrarea respectiva, inregistrata sub numarul S3439/1999, si i-a predat-o spre distrugere lui Ristea Priboi. Iar dupa ce a fost achitat, la sfarsitul anului trecut, de catre Curtea Suprema, alaturi de Nastase si Priboi, Melinescu este din nou pe cai mari. Si cere demiterea lui Cucu, revenit din 2010 la sefia Oficiului, pe care il acuza ca ar fi „blatuit” scoaterea miliardelor din tara de catre „portocalii”, sub pretextul unei anchete secrete. Misterul ar putea fi lamurit doar de SRI, daca ar preciza daca a avut cunostinta  de „miscarea” baietilor destepti care si-au mutat averile in strainatate. Si daca da, cum au exploatat operational aceste importante informatii…

author avatar
Catalin Tache
4.460 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu se va schimba nimic in Romanica noastra pitoreasca. Cum ajung la putere unii , cum incep sa isi plateasca polite sa de razbune, sa fure , sa linga ciolanu. Nea Nastase sa se mai duca la Cornu si sa ii ia cu el si pe Iliescu, Basescu, Udrea, Blaga etc. Sa ne lasa o data. 10miliarde pfffffff mda e ceva banet. Da SRI ce face de ce tace? De ce nu ii baga pe toti hotii si mafiotii astia la racoare, de ce sunt protejati?…..

  2. Bai nene ,nu-mi vine a crede ce citesc!…dragi ziaristi de la National,daca e asa ,ca s-au scos din tara atata valuta,faceti o conferinta pe post tv,explicati cum fura toti nenorocitii tara asta si sa iesim in strada,nene,ca nu se mai poate!…astea nu-s lucruri de jucat cand o tara intreaga moare de foame,tu scoti valuta din tara!….ce face SRI-ul?…acum se vede ce tradatori are tara asta!…mai bine o securitate din trecut decat una din asta vanduta FBI,MOSSAD-ului etc!….daca se merge asa tara va muri axfisiata de aceste capuse!….alo!!! organele statului ce face,iau salarii babane sa-si faca datoria!….un pensionar care NU credeam asa ceva sa se intample intara asta!…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger