AcasăNews10 august fără zvâc

10 august fără zvâc

Lume puțină, idei multe

 “Lovitura de stat” de anul trecut s-a diluat. Și doar mare lucru nu s-a schimbat: PSD e tot la putere, Dragnea a fost înlocuit cu Dăncilă etc. De ce 10 august de anul acesta nu a avut zvâc? De ce a fost modest, fără forță, fără curaj? E clar că nimeni (aproape nimeni) nu-și dorea violențe, însă uitați-vă la ruși: sute de mii de persoane au ieșit să protesteze la Moscova împotriva lui Putin. La București abia dacă s-au strâns puțin peste 10.000 de oameni. Și în cor strigând, glasul românilor nu s-a auzit. Doar lanternele telefoanelor au funcționat. Starletele useriste și-au arătat neputința, iar DJ-ii liberali, după o plimbare prin Piața Victoriei, au mixat în studiourile ad-hoc ale televiziunilor.

Lume puțină idei multe

Mega protestul anunțat pe 10 august a început prost încă de la orele dimineții când câțiva membri #rezist au vrut să-și facă încălzirea cu jandarmii. Spre seară, manifestanții s-au adunat cu greu, stand cât mai răsfirați ca să pară mulți.

Fiecare striga ce voia

Fără voce, fără curaj, fără determinare, cele aproape zece mii de suflete au încercat să…stați un pic, că nici eu nu s-au prins pentru ce s-au strâns. Unii au venit să tragă un semnal de alarmă în cazul fetelor de la Caracal, au scandat numele victimelor, au aprins lumânări, au afișat fotografii.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagrares bogdan title=Rareș Bogdan data wpil keyword link=linked>Rareș Bogdan<a> și Oreste ca niște starlete la miting

Alții, au venit să se pozeze ei cu ei sau cu Cioloș și să pună muzică. Ceea ce i-a deranjat, firesc, pe cei care plângeau de mila fetelor ucise la Caracal. Așa s-a ajuns ca Piața Victoriei să fie un fel de târg cu doleanțe care mai de care mai colorate, fără un numitor comun. Politicienii nu s-au putut abține să nu își fluture importanța printre manifestanți, aruncând iar cu promisiuni deșarte. Un fel de campanie electorală cu timpi de emisie la liber, fără bani, cu masă de manevră la discreție. Rareș Bogdan, de exemplu: a trecut prin mulțime ca o vedetă, secondat de amicul Oreste.

Cioloș a stat doar la poze

Bronzați și “afectați“ nevoie mare de soarta românilor, cei doi au început să-și arate mușchii, criticând strugurii la care abia acum încearcă să ajungă. Dacian Cioloș, mai mult MUT, doar stătea la poze cu manifestanții, dădea din cap aprobator la orice i se spunea, afișând o atitudine de parcă ar fi fost trimis cu forța la protest. În concluzie, a fost un 10 august fără zvâc. Pentru că Dan Barna, Dacian Cioloș, Rareș Bogdan l-au politizat în prostie, considerând oamenii adunați în Piața Victoriei drept marionete care pot fi duse de nas oricând și oricum. Atât timp cât cei care vor să protesteze acceptă în mijlocul lor politicieni avizi de afirmare și funcții călduțe, indivizi care doar știu să dea din gură, manifestațiile vor fi doar apă de ploaie. Nu vor fi luate în serios de nimeni!

author avatar
Andrei Coman
2.390 afisari

3 COMENTARII

  1. Uitati-va numai la mutrele celor care sau pozat si asta spune totul despre asemenea jeguri de oameni,si ei vor sa conduca Romania…..!!Of Doamne!!!!

  2. Se vede ca s-a mai primenit jandermeria ca nu a mai sarit la bataie ca pe vremuri. Bine au lipsit de la caldura si multe galerii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger