AcasăNews„10 august a fost lovitură de stat. Românii au fost ca Vestele...

„10 august a fost lovitură de stat. Românii au fost ca Vestele Galbene”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară că protestul din 10 august „seamănă cu o lovitură de stat”, pentru că s-a forţat intrarea în sediul Guvernului. Dăncilă a comparat protestatarii cu Vestele Galbene.

„În momentul în care se încearcă intrarea în guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (…) Eu ştiu un lucru: că auîncercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă în orice ţară a Uniunii Europene. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acesti lucru”, a declarat miercuri seară prim-ministrul, referindu-se la protestul din 10 august.

Dăncilă a spus că „cine a greşit să plătească”. „Am înţeles că sunt dosare, se cercetează. Cine a greşit, de-o parte şi de alta, trebuie să plătească. (…) Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţii”, a mai spus premierul.

Dăncilă a comparat protestatarii români cu Vestele Galbene din Franța

„Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa, haideţi să facem un pic de comparaţie şi să vedem. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului sau se intră în altă parte prin forţă? Nicăieri în lume nu este permis acest lucru”, a afirmat premierul.

„Legea trebuie respectată, indiferent dacă e în cadrul forţelor de ordin sau al persoanelor care protestau acolo”, a susţine Dăncilă.

Întrebată fiind dacă noul ministru de Interne va desecretiza toate documentele legate de protest, Dăncilă a spus că procurorii au cu siguranţă toate datele pentru a analiza dosarul. „Eu cred că procurorii au acces la aceste documente şi cred că ministrul trebuie să facă tot ce e posibil legal pentru aflarea adevărului”, a încheiat Viorica.

 

Sursa foto: Facebook

author avatar
Filip-Mihael Bodoc