AcasăNews10 ani de la atentatele din 11 septembrie. Ceremonii de comemorare in...

10 ani de la atentatele din 11 septembrie. Ceremonii de comemorare in America

foto: napocanews.ro

Au trecut 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, care au zguduit America si o lume intreaga. Doua avioane au lovit atunci Turnurile Gemene din New York si un altul cladirea Pentagonului. In aceeasi zi piereau si pasagerii zborului United 93, care s-au luptat ca teroristii sa nu reuseasca sa distruga Capitoliul. Avionul lor s-a prabusit in Shanksville, Pennsylvania. Peste 2.700 de persoane si-au pierdut viata in 2001, pe 11 septembrie, in cea mai neagra zi din istoria Statelor Unite.

foto: napocanews.ro

Presedintele Obama va fi prezent duminica in locul unde in urma cu zece ani se aflau Turnurile Gemene. Simbolurile economiei americane au fost distruse dupa ce au fost lovite de doua avioane de linie, deturnate de teroristii Al-Qaida.

Sambata, fostul presedintele american George W. Bush a depus o coroana de flori la Pentagon, in memoria celor 189 de oameni care au murit, dupa ce aeronava American Airlines 77 a intrat in cladire, potrivit realitatea.net. Bill Clinton si vice-presedintele Joe Biden au asistat la ceremonie.

„Monumentul acesta va asigura faptul ca natiunea noastra isi va reaminti mereu de cei care au pierit aici pe 11 septembrie. Dar noi avem o datorie dincolo de amintire. Avem datoria sa traim in asa fel incat idealurile pentru care acesti barbati si femei si-au sacrificat vietile sa fie onorate”, a declarat George W. Bush.

Oficialii americani se tem ca Al-Qaida ar planui un atentat, chiar in ziua in care pe intreg teritoriul Statelor Unite se organizeaza actiuni de comemorare a victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, potrivit Mediafax. Daca Secretarul de Stat Hillary Clinton a dat de inteles ca gruparea terorista s-ar afla in spatele unor amenintari „specifice, credibile, dar neconfirmate”, liderul american Barack Obama le-a cerut consilierilor sai in probleme de securitate nationala sa dea dovada de „vigilenta crescuta” in aceasta zi.

De asemenea, sunt comemorati erorii zborului United 93, care s-au luptat ca teroristii sa nu reuseasca sa distruga Capitoliul. Avionul in care se aflau s-a prabusit in Pennsylvania.
1.190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger