AcasăNews1.400 de persoane din intreaga lume, pe lista neagra a ISIS

1.400 de persoane din intreaga lume, pe lista neagra a ISIS

Hackeri ai organizatiei teroriste Statul Islamic au intrat in posesia datelor personale a 1.400 de inalti oficiali britanici, americani si australieni. Militari, diplomati si oameni politici sunt in pericol de moarte.

Teroristii au detonat un camion plin cu explozibili in mijlocul unei piete

Lista se prezinta sub forma unei foi excel. Nume, prenume, titlul postului ocupat, parole , emailuri, numere de telefon, adrese. Datele piratate de ISIS sunt pe cat de precise pe atat de ingrijoratoare. Ele se refera la 1.400 de militari, diplomati si oameni politici englezi, americani si australieni. Toti sunt plasati pe o lista neagra difuzata pe Internet de organizatia terorista. ”Stim numele voastre, adresele voastre, va citim mail-urile, urmarim si inregistram fiecare miscare a voastra, va supraveghem conturile pe retelele sociale. Vom transmite datele voastre personale soldatilor nostri din Califat care, in curand, cu permisiunea lui Allah, vor veni sa va omoare pe pamanturile voastre”, a amenintat ”Divizia de Hackeri a Statului Islamic”, publicand documentul pe web, informeaza Russia Today. O lista neagra care a fost difuzata in mare viteza, via Twitter si conturile jihadistilor care lupta in Siria pentru ISIS. Guvernul australian a anuntat ca ancheteaza aceste noi amenintari, pe lista jihadistilor aflandu-se opt cetateni australieni.

Hacker englez in serviciul Daesh, cautat de SUA pentru a fi omorat

Junaid Hussain, un tanar de 21 de ani din Birmingham, a plecat in Siria in 2013 si este suspectat ca dirijeaza ”Cyber Califatul”, divizia de piraterie informatica a ISIS, de unde a lansat atacuri inclusiv asupra Pentagonului. Autoritatile americane nu si-au ascuns dorinta ”arzatoare” sa-l ucida pe Hussain, pe care il acuza ca i-a inspirat pe teroristii care actioneaza solitar, asa numitii ”lupi singuratici”, autori a numeroase atentate in SUA si in Occident. Hussain se afla pe locul al treilea pe lista celor mai cautati teroristi ISIS intocmita de americani. Doar Mohammed Emwazi (calaul supranumit Jihadi John) si ”califul” ISIS, Abu Bakr Al-Bagdadi se afla inaintea sa pe lista tintelor prioritare a serviciilor secrete americane.

Sangeros atentat la Bagdad soldat cu 62 de morti

Un camion frigorific incarcat cu explozibili a fost detonat, ieri, in mijlocul unei piete aflate intr-un cartier siit din nord-estul Bagdadului. Potrivit politiei irakiene, citata de Associated Press, atacul s-a soldat cu 62 de morti si 125 de raniti, insa bilantul era provizoriu. Atentatul, revendicat de jihadistii sunniti ai Statului Islamic, este unul din cele mai sangeroase de acest fel din ultimele luni vizand capitala irakiana, martorii relatand ca piata era plina de bucati de cadavre. Din iunie 2014, ISIS se afla in plina ofensiva in Irak, unde controleaza vaste teritorii. Dezarmata in prima instanta, armata irakiana, sustinuta de militii locale si de raidurile aeriene ale Coalitiei, a recucerit o parte din aceste teritorii dar majoritatea teritoriilor din provinciile Ninive (nord) si Anbar (sud) au ramas in mainile jihadistilor.

author avatar
Tudor Borcea
513 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger