AcasăNews1.000 de lei amenda daca nu mergi la vot

1.000 de lei amenda daca nu mergi la vot

Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu vor sa-i aduca pe romani cu arcanul la vot

Ajunsi deputati independenti, cei doi propun vot obligatoriu si sanctionarea in trepte a romanilor care nu participa la scrutin.

Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu vor sa-i aduca pe romani cu arcanul la vot

Sanctiuni care sa ajunga pana la suspendarea dreptului la vot, prevazut in Constitutie. Conform proiectului depus deja la Senat (Camera Deputatilor este decizionala in aceasta speta), cine nu se prezinta o data la vot va fi amendat cu 1000 de lei.

Mircia Giurgiu

Daca nu participa nici la urmatorul scrutin, pe langa amenda, vinovatilor li se va restrictiona posibilitatea de a obtine facilitati fiscale si ajutoare de la bugetul de stat. Iar cetatenilor care insumeaza trei absente consecutive li se va suspenda dreptul de vot. Ciuhodaru si Giurgiu sustin ca o astfel de lege va “responsabiliza” electoratul si va reduce frauda electorala.

author avatar
Simona Badulescu
443 afisari

5 COMENTARII

  1. o prostie
    o sa ma duc la vot si o sa anulez buletinul de vot cu 2-3 stampile….. daca ma obligati…
    si atunci ce ati rezolvat desteptilor?

    • Nici nu ar fi de mirare , de distrus stiti si puteti dar de facut ceva bun si util adica sa votati ca sa numai hotarasca altcineva in locul vostru , nu stiti. Neam de popor distrus ce sunteti.Pe urma dati vina pe presedinti cum o faceti de 30-40 de ani incoace .Dar sistemul si voi ca cetateni sunteti perfectiunea intruchipata , desigur.

  2. Si faptul ca imbuibatii aia alesi nu merg sa ne reprezinte in Parlament, pe ei cine-i sanctioneaza, cine-i amendeaza? Si-au stabilit singuri numai avantaje, sporuri si mancare buna, ieftina si multa, ca mde, au arderi intense! Elevii, ca sunt in crestere, au parte de un corn si un lapte expirat si „alesii” nostri servesc friptura la pret de covrig.

  3. fiinrd multi ei pot fura la numaratoare… nu-i intereseaza ca tu anulezi buletinul..ei vor sa aiba un nr mare sa poata jongla cu scorul… pe de alta parte… ce individ ciudat e acest ciuhodaru..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger