AcasăNewsPSD sesizează luni CCR. Ciolacu: Nu poți să treci peste Parlament

PSD sesizează luni CCR. Ciolacu: Nu poți să treci peste Parlament

Social-democraţii sunt la un pas să se adresze Curţii Constituţionale. Două dintre proiectele recent asumate în Parlament de către reprezentanţii Executivului liberal vor fi contestate, la începutul săptămânii viitoare.

Detalii despre acest demers al PSD au fost oferite chiar de către liderul interiar al partidului, Marcel Ciolacu. „Vorbim de cele două asumări cu care a venit domnul Orban în Parlamanet: cea pe legile Justiției și una din domeniul Transporturilor. Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând vom face o sesizare pe formă. Luni vor fi depuse aceste sesizări. Un lucru care mi se pare normal din două motive. În primul rând: a existat un referendum în România – ca niciun Guvern să nu mai schimbe legile din domeniul Justiției prin ordonanţe sau prin asumări și primul lucru pe care l-a făcut Guvernul Orban a venit cu asumări pe domeniul Justiției. Și (…) atâta timp cât există legi în Parlamentul României, mai ales într-o formă finală de dezbatere, nu poți (…) să treci peste Parlament”, a susţinut Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Antena3.

Documentaţia în acest sens e deja gata, a mai dezvăluit preşedintele Camerei Deputaţilor. ”Luni, de dimineață, la ora 10, avem un Birou Permanent Național, în care le vom aproba și vom discuta și pașii pe care îi avem de făcut în cazul în care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul României. Și aici mă refer la OUG 114 și la Legea bugetului”, a adăugat Ciolacu.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger