AcasăNews„Vin romanii”, reportajul care sperie Marea Britanie

„Vin romanii”, reportajul care sperie Marea Britanie

De teama unei invazii de romi de la 1 ianuarie 2014, politia metropolitana a intreprins o vizita cu tematica in satul Apata, din Romania, un „furnizor” de imigranti.

Misiunea politiei londoneze a fost sa-i convinga pe localnici ca nicaieri nu e mai bine ca acasa. Adica, in Romania!

Evacuarea romilor din Hendon

Teama de invazie

Satul Apata a fost ales dupa o actiune de evacuare, in luna iunie, a unor romi ce-si construisera locuinte improvizate pe terenul unui club de fotbal din Hendon, in iunie. Politia londoneza a constatat ca 65 dintre cele 68 de persoane evacuate proveneau din aceasta localitate. Marea Britanie se teme ca va fi luata cu asalt dupa anularea restrictiilor impuse romanilor pe piata muncii britanice. Potrivit BBC, comisarul-sef Adrian Usher, din Barnet, nordul Londrei, zona cu cei mai multi romani, multi dintre ei romi, dorea sa-i descurajeze pe oamenii din Apata sa plece in Marea Britanie. Decat daca au un loc de munca garantat!

400 de sateni deja au plecat la Londra

Usher a fost insotit de jurnalistul Paul Kenyon, care a realizat, cu aceasta ocazie, reportajul „Vin romanii?”, ce urmeaza sa fie difuzat pe BBC One. Dupa ce comisarul-sef britanic s-a straduit sa-i convinga ca se supun riscului de a fi exploatati sau de a fi victimele unor infractori, un localnic a declarat pentru BBC ca vreo 400 deja au plecat spre Londra, decisi sa-si ridice aceleasi „corturi”, numai sa-si gaseasca de lucru, fie si la negru, daca legal nu se poate! Regiunea pe care o prefera este Cricklewood, in nordul Londrei. „In pofida bunelor intentii, multe dintre persoanele pe care le-am intalnit cand am fost acolo ar putea deveni o povara pentru contribuabilul britanic”, scrie Kenyon.

author avatar
Adina Mutar
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger