AcasăNews„Target” de un miliard pentru ANAF

„Target” de un miliard pentru ANAF

In ciuda atacurilor dezlantuite venite din toate partile, se pare ca postul lui Gelu Diaconu in fruntea ANAF nu este inca in pericol. Cel putin atata timp cat isi va tine promisiunile facute conducerii coalitiei de guvernare si, din pamant, din piatra seaca, va continua sa aduca mai multi bani la bugetul de stat.

Gelu Diaconu se jura ca oamenii sai vor aduce si mai multi bani la buget

Pentru ca, dupa ce au dat iama in micii comercianti din toata tara, inspectorii fiscali au fost mangaiati pe caschete de catre premierul Victor Ponta. Care i-a laudat pentru ca, doar in primele trei luni din acest an, au reusit sa aduca un miliard de lei in plus, bani care vor merge la pensii si ajutoare sociale, ca de investitii majore oricum nu mai poate fi vorba in Romania zilelor noastre. Si, dupa cum sustin sursele noastre, seful ANAF si-a zis probabil sa profite de aceasta oportunitate, astfel ca si-ar fi luat angajamentul solemn ca, daca va fi pastrat in fruntea institutiei, va continua sa indeplineasca aceasta norma trimestriala.

Risc de revolta

Inspectorii antifrauda au luat cu asalt „redutele” de evaziune ale micilor comercianti

Culmea este ca picatul in picioare a sefului lor nu le-a picat tocmai bine tuturor inspectorilor antifrauda din subordinea lui Gelu Diaconu. Pentru ca multi dintre acestia se plang deja ca se gasesc in ingrata postura a militienilor de circulatie de pe timpuri, care trebuiau sa-si faca planul de amenzi, daca nu vroiau sa ramana ei insisi pe drumuri. Desigur, si acum, ca si atunci, nu exista nicio circulara interna in acest sens care sa-i incrimineze pe sefi, dar atingerea „baremului” este privita ca o cutuma care nu poate fi ocolita. Numai ca, daca la inceput comerciantii controlati au fost debusolati de descinderile cu girofar ale celor de la ANAF, mai ales ca multi dintre ei habar nu aveau de toate chichitele noii legislatii din domeniul antifrauda, intre timp acestia si-au facut temele si protesteaza tot mai mult. Si, pana la izbucnirea uneia devarate revolte, incep sa se adreseze pe capete instantelor de judecata, pentru a se infirma astfel masurile dispuse de catre inspectorii antifrauda. Iar cel mai des motiv al acestor plangeri se refera la ordinele de serviciu „in alb”, pe perioada nederminata, cu care inspectorii sunt trimisi de sefi in teritoriu, pentru a indeplini target-ul suplimentar de un miliard de lei pe trimestru.

 

author avatar
Toni Matei
1.910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger