AcasăNews„Sunteti bineveniti” in Marea Britanie, romani si bulgari!

„Sunteti bineveniti” in Marea Britanie, romani si bulgari!

Saptamanalul britanic „The Economist” se dezice de pozitia guvernantilor si chiar a majoritatii populatiei si declara deschis ca romanii si bulgarii sunt bineveniti de la 1 ianuarie.

„In numele tarii gazda a publicatiei The Economist, va invitam sa veniti si sa lucrati aici!”

Imigrantii romani si bulgari, bineveniti in UK, gratie The Economist

Politicienii, contra normelor europene

„Ziarele din Marea Britanie sunt pline de povesti despre saracia, criminalitatea si setea voastra de bunastare”, se arata in scrisoarea deschisa catre cetatenii romani si bulgari. „Politicienii britanici se plaseaza contra normelor europene privind libera circulatie care va permit sa veniti aici si fac eforturi pentru a va face mai dificil accesul la ajutoare. Populatia britanica este mai ostila decat germanii sau francezii: aproape jumatate dintre britanici cred ca Guvernul  trebuie sa va interzica accesul in tara, chiar daca acest lucru este contrar legii. Ati putea avea, prin urmare, impresia ca nu sunteti bineveniti. Dar sunteti. In numele tarii gazda a publicatiei The Economist, va invitam sa veniti si sa lucrati aici! Incepand de la 1 ianuarie, puteti merge oriunde in Uniunea Europeana. Speram ca multi dintre voi vor alege Marea Britanie.”

In ciuda ostilitatii, britanicii nu au prejudecati

„Politicienii sustin ca imigrantii (est-europeni) sunt un obstacol pentru serviciile publice, deja aflate sub presiunea austeritatii. Nonsens. Ei ne fac economia mai mare, reducand datoria noastra, ca proportie din PIB. In practica, britanicii nu au prejudecati: sondajele ce arata o mare opozitie fata de venirea voastra sugereaza si ca majoritatea britanicilor iau in considerare sa va angajeze pentru a lucra in casele lor. Oamenii vor fi placut surprinsi atunci cand marea majoritate dintre voi vor veni pentru a lucra mai degraba decat pentru a cersi de la stat”, se subliniaza in scrisoarea  adresata cetatenilor romani si bulgari.

author avatar
Adina Mutar
984 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger