AcasăNews„Staborul” de la Cotroceni ia fata Justitiei!

„Staborul” de la Cotroceni ia fata Justitiei!

Pentru ca doar romanul stie ca te faci frate si cu Dracul, cel putin pana treci puntea, Traian Basescu, Victor Ponta si Crin Antonescu au gasit o cale mai putin ortodoxa de coabitare.

Presedintele Traian Basescu va putea convoca oricand la Palatul Cotroceni comisia de mediere

Dupa cum sustin sursele noastre, adevarata miza a intalnirii de  taina dintre cei trei nu a fost in nici un caz renuntarea la porcaiala, ci, de ochii Europei cel putin, stoparea mascaradei din Justitie.

Victor Ponta si Crin Antonescu participa si la planul de pacalire a Europei

Astfel ca, desi rivali politici de moarte, presedintele tarii si liderii USL au decis crearea unei comisii neoficiale de mediere a marilor cazuri de coruptie. Fara ca macar sa le pese ca acest „stabor”, unde va fi hotarata soarta liderilor politici aflati in vizorul organelor legitime de ancheta, reprezinta o nepermisa imixtiune in functionarea adevaratei Justitii.

Derogare de la „bulibasa”

Astfel ca, la summit-ul UE, s-a putut raporta ca principalii actori politici de pe scena romaneasca vor colabora la buna functionare a Justitiei. Acum, ramane de vazut si ce vor zice marile cancelarii occidentale cand se vor dumiri ca acest pact se traduce, de fapt, prin inlocuirea instantelor legitime cu „targuiala” pe dosare intre trei oameni. Fie ei si presedintele tarii, premierul si viitorul candidat la prezidentiale. Deocamdata, acestia s-au inteles cu privire la amanarea luarii unei hotarari cu privire la spetele privindu-i pe Liviu Dragnea si Relu Fenechiu, deci cate o „bucata” pentru PSD si una pentru PNL. Totul cu acordul lui Traian Basescu, care totusi a insistat ca, la inceputul anului viitor, primul dosar care va intra in discutia „staborului” de la Cotroceni sa fie cel al lui Liviu Dragnea. Si, daca se dovedeste ca „bubele” acestuia sunt prea mari, sa fie convins de uselisti sa demisioneze inainte de asaltul final al procurorilor DNA. Sau, in caz contrar, acestia din urma il vor lasa in pace, renuntand la retinerile televizate de 24 de ore.

Mona Pivniceru, victima colaterala

Decat sa ramana somera, Mona Pivniceru a acceptat sa fie un ministru de decor

Iar in acest „triunghi” contra naturii, membrii „staborului” aveau mare nevoie de poza unui ministru al Justitiei independent, cunoscut drept un magistrat profesionist. Asa ca lobby-ul facut pe langa Mona Pivniceru ca  sa-si pastreze portofoliul s-a dovedit pe cat de puternic, pe atat de eficient. Mai ales ca aceasta, desi si-a dat seama ca va fi doar un ministru de „decor”, si-a acceptat in cele din urma rolul, pentru a nu ramane pe drumuri, dupa marea greseala facuta de a-si da demisia din Consiliul Superior al Magistraturii.

author avatar
Catalin Tache
994 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger