AcasăNews„Springarii” SRI umplu Politia Romana de „AN”–uri!

„Springarii” SRI umplu Politia Romana de „AN”–uri!

Politistii criminalisti muncesc zadarnic la multe din cazurile de spargeri

Una dintre cele mai dificile misiuni pe care trebuie sa le indeplineasca ofiterii sub acoperire ai Servicului Roman de Informatii este monitorizarea cetatenilor straini suspectati de fapte de criminalitate transfrontaliera sau chiar terorism.

Politistii criminalisti muncesc zadarnic la multe din cazurile de spargeri

Numai ca, penetrarea personala a cercurilor intime a suspectilor fiind foarte dificila, anchetatorii prefera monitorizarea tehnica a acestora, mai ales prin montarea de microfoane in locuintele sau sediile firmelor detinute.

In loc de gaze

Unii ofiteri SRI s-au reprofilat in „springari”

O buna perioada de timp, patrunderea fara mandat in aceste spatii se facea sub acoperirea unor lucratori care verificau instalatiile de gaz, in cadrul unor actiuni care se desfasurau pe o zona mai intinsa, ca sa nu se prinda cei vizati. Numai ca, dupa ce s-a dat „duma”, angajatii sereisti de la gaze nu prea au mai fost lasati sa intre in casele suspectilor si sa-si monteze microfoanele prin bucatariile acestora. Asa ca, de ceva vreme, ei pur si simplu intra prin efractie, folosind aceleasi moduri de operare ca ale „springarilor” de profesie. La randul lor, cand isi dau seama ca au fost victimele unor jafuri, cei filati se plang la Politie, care demareaza cercetarile de rigoare. Zadarnic insa, pentru ca, daca isi fac treaba profesionist si se apropie prea mult de identificarea „spargatorilor”, printr-un simplu telefon primit pe firul scurt de sefi, politistii sunt nevoiti sa catalogheze dosarul cu „Autor Necunoscut”. Astfel ca, dupa ce ca statisticile Politiei gem oricum de „AN” –uri, acum le mai strica rapoartele si „colegii” de la SRI.

author avatar
Catalin Tache
1.585 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bravo lor. Daca ii disponibilizeaza au deja calificari. Asa ca trebuie sa se ocupe si cu taptarapul din buzunare in 135.:)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger