AcasăNews„Sfantul Sava”, cel mai bun liceu din tara

„Sfantul Sava”, cel mai bun liceu din tara

Primele patru colegii din Romania sunt la Bucuresti. Si cele mai multe loaze, tot aici! Din cei 193.894 de elevi care au depus optiuni pentru admiterea in liceu, 191.783 au fost admisi in urma procesului de repartizare computerizata , iar 2.111 au ramas nerepartizati, din cauza numarului insuficient de optiuni exprimate. Acestia mai au o sansa in etapa a doua a repartizarii, din 22 iulie, informeaza Ministerul Educatiei.

Sfantul-Sava- cel-mai-bun-liceu-din-tara-repartizare-computerizata
„Sfantul Sava”, cel mai bun liceu din tara

Liceul numarul unu in topul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, cu media ultimului admis 9,60. Urmeaza alte doua licee bucurestene, Colegiul National „Mihai Viteazul” si „Gheorghe Lazar”, ambele cu ultima medie 9,52.

Colegiul NationalColegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti este pe locul patru, cu ultima medie 9,42, iar pe locul cinci Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, cu 9,41.

Constanta reuseste performanta de a avea doua licee in top zece: Colegiul National „Mircea cel Batran” si Liceul Teoretic „Ovidius”, cu ultima medie 9,39, la egalitate cu Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati. Locurile noua si zece sunt ocupate de Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov si Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi, ambele cu 9,36 ultima medie.

163 de elevi au fost admisi cu media 10 pe linie. In topul judetelor cu elevi de 10 pe linie, conduce Iasi, cu 19 admisi, urmat de Bucuresti cu 16, Dolj cu 10, Bacau si Mehedinti cu cate 9 admisi.

Din cei 19 elevi de 10 din Iasi, zece au fost admisi la Colegiul National „Costache Negruzzi”.

Cea mai mica medie de admitere pe tara a fost 3,26, cu care un elev a intrat la Grupul Scolar Sarmasag din Salaj. Topul loazelor este continuat cu media 3,29 la Grupul Scolar „Ovid Densusianu”, 3,33 la Grupul Scolar „Simion Mehedinti” din Galati si 3,39 la Grupul Scolar Tehnofrig Cluj si Grupul Scolar „Dr. C. Angelescu” Dambovita.

In Capitala, 829 de candidati au fost admisi cu medii sub 5. Ultima medie din municipiul Bucuresti este 3,63 la Grupul Scolar „Dragomir Hurmuzescu”, mecanica. Urmeaza Grupul Scolar Electronica industriala cu 3,94, Grupul Scolar Construcţii Montaj Elie Radu, mecanica – 3,98, Grupul Scolar RATB, mecanica – 3,99 etc.

author avatar
Adrian Patrusca
2.360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger