AcasăNews„Regii licitatiilor” de la Collini Lavori cad de pe Podul Giurgiu –...

„Regii licitatiilor” de la Collini Lavori cad de pe Podul Giurgiu – Ruse

Cine crede ca schemele de blatuire a licitatiilor, mijloc prin care sunt devalizate bugetele de stat, au fost inventate in tara noastra se inseala amarnic. Pentru ca se gasesc destui „baieti destepti” si in alte state membre ale Uniunii Europene, Italia fiind un foarte bun exemplu in acest sens.

Paolo Capelli castiga licitatii pe banda rulanta

Iar dupa cum „National”a dezvaluit in exclusivitate, unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie care a zguduit Peninsula Italica a fost cel declansat de descoperirea unei spagi de 200.000 de euro, data de catre reprezentantii firmei Collini Lavori pentru castigarea unei licitatii in vederea construirii unui tunel al Air Rotaliana. Interesant este ca, dupa ce s-au „refugiat” din Italia dupa acest scandal, cei de la Collini Lavori au reusit, uneori intr-un mod de-a dreptul miraculos, sa castige mai multe licitatii controversate si in Romania, printre care cea a reabilitarii podului Giurgiu – Ruse.

Un an pe centura

Podul Giurgiu – Ruse a fost reabilitat d efirma clasata pe locul trei la licitatie

Haituita de ecourile scandalului de coruptie legat de tunelul Air Rotaliana din Italia, conducerea firmei Collini Lavori a reusit sa patrunda pe piata constructorilor din Romania in anul 2011, datorita unei subcontractari de la firma Impregilo. Iar dupa constructia unui viaduct pe tronsonul de autostrada Orastie – Sibiu, lotul 3, anul 2013 le aduce celor de la Collini Lavori adjudecarea centurii orasului Targu Jiu, cu o valoare de 35 de milioane de euro. Insa aceasta licitatie a facut obiectul unui alt scandal de coruptie, numai ca dupa un an de contestatii si recursuri in tribunal, controversata Casa de avocatura Doru Bostina a reusit sa calmeze spiritele. Numai ca Doru Bostina, care deja si-a facut o carte de vizita impresionanta ca si denuntator la DNA, probabil ca le va explica procurorilor anticoruptie si modul cum s-au obtinut toate aceste licitatii. Pentru ca, de la Nelu Iordache la Gruia Stoica si de la ministrii din dosarul Microsoft la cei din dosarul EADS, clientii sai au regretat apoi amarnic ca si-au luat drept aparator un „turnator” recunoscut.

De pe locul 3

In anul 2014, Collini Lavori participa la licitatia pentru reabilitarea podului peste Dunare Giurgiu – Ruse si se claseaza pe locul trei. Numai ca, in mod cu totul surprinzator, CNADNR le-a acordat lor lucrarile, informatiile intrate in posesia procurorilor anticoruptie indicand drept artizan al acestei miscari surprinzatoare pe Paolo Capelli. Nimeni altul decat managerul de la Collini Lavori, cel care, datorita relatiilor sale din Ministerul Transporturilor, a facut posibila aceasta „minune”.

author avatar
Toni Matei
2.192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger