AcasăNews„Procurorul NUP” Molcut baga in incurcatura Parchetul General

„Procurorul NUP” Molcut baga in incurcatura Parchetul General

Scena. Sangeroasa operatiune a avut loc intr-o intersectie aglomerata din Braila

Procurorii de la Parchetul General au reluat recent, de la zero, dosarul in care un judiciarist din cadrul IGPR este acuzat ca i-a zburat creierii cu pistolul unui sofer din Braila, pe care-l confundase cu un urmarit international.

Victima. Braileanul Sorin Parvu a fost ucis pe 26 septembrie 2009 „din greseala”, in timpul unei operatiuni in forta a judiciaristilor de la IGPR

Motivul: procurorul Molcut, cel care a „rezolvat” alte doua dosare celebre – al lui Ion Iliescu si al judecatoarei Elena Turcu – a dispus scoaterea de sub urmarire penala a suspectului, invocand motive bizare.

Dosarul buclucas, aflat in prezent pe masa procurorilor de la Parchetul General, incearca sa elucideze interventia in forta, din anul 2009, a unui echipaj al Inspectoratului General al Politiei Romane, pe raza municipiului Braila. Atunci, politistii care incercau sa-l captureze pe Giulian Dumitrascu, un interlop acuzat de o crima comisa in Italia, au urmarit o masina cu geamuri fumurii in care credeau ca se afla acesta si au blocat-o in trafic. Unul dintre politisti, Giorgian Dragomir, a deschis portiera din spatele soferului, avand pistolul in mana.

Nici dupa trei ani nu s-a stabilit cum a fost impuscat in ceafa soferul, Sorin Parvu. Parintii indoliati sustin ca fiul lor a fost pur si simplu executat. Pe de alta parte, politistii spun ca a fost un accident nefericit. Cert este ca soferul, care a picat intamplator in mijlocul actiunii politistilor, a sfarsit cu creierii imprastiati pe parbriz.

Scapat de proces de Molcut

 

Decizie. Procurorul Iuliu Molcut a dispus scoaterea de sub urmarire penala a politistului Giorgian Dragomir si, marinimos, l-a iertat si pe mortul acuzat de ultraj

Ancheta a ajuns pe mana procurorului Iuliu Molcut, cel care a dat de-a lungul timpului NUP in mai multe dosare celebre: dosarul „Mineriada” in care fostul presedinte Ion Iliescu a fost declarat nevinovat si cel al judecatoarei Elena Turcu, care a fost prinsa bauta la volan, dupa ce a provocat un accident rutier. Urmand parca un sablon – „NUP pentru functionarii publici” – Molcut a decis anul trecut ca politistul care a impuscat in ceafa un sofer nevinovat este…curat ca lacrima.

Scena. Sangeroasa operatiune a avut loc intr-o intersectie aglomerata din Braila. FOTO: www.obiectivbr.ro

In rezolutia de scoatere de sub urmarire penala a lui Giorgian Dragomir, procurorul mentioneaza ca vinovat ar fi chiar mortul, fiindca a miscat masina in timp ce avea pistolul la ceafa, iar politistul s-a dezechilibrat si a apasat accidental pe tragaci.

Colegii iau dosarul de la zero

Indignati de rezolutia lui Molcut, parintii tanarului impuscat in cap au contestat decizia la Curtea de Apel Galati. Dupa ce au analizat dosarul, magistratii au dispus recent anularea rezolutiei si au trimis dosarul la Parchetul General, pentru a fi luat de la zero. Si, vrand parca sa dea o palma Parchetului, judecatorii au dispus schimbarea incadrarii juridice in cazul politistului pistolar, din omor calificat in omor deosebit de grav. Acum, colegii „procurorului NUP” au de audiat zeci de martori, de analizat expertizele medico-legale si de efectuat expertiza tehnica a masinii in care se afla victima.


author avatar
Narcis Voica
2.419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger