Cauta

„Primavara” pakistaneza a facut peste 200 de raniti

Cel putin 230 de persoane au fost ranite la Islamabad, capitala Pakistanului, in cursul unor ciocniri intre politie si manifestanti antiguvernamentali.

Cel putin 230 de persoane au fost ranite la Islamabad, capitala Pakistanului, in cursul unor ciocniri intre politie si manifestanti antiguvernamentali. Mii de sustinatori ai opozantilor Imran Khan, un fost jucator de crichet devenit politician, si Tahir ul-Qadri, un lider religios stabilit in Canada, campeaza de la 15 august la Islamabad pentru a cere demisia premierul Nawaz Sharif, pe care il acuza de comiterea unor fraude electorale. Sambata seara, cei doi opozanti si-au indemnat sustinatorii sa mearga la resedinta oficiala a premierului, ceea ce protestatarii au si facut. Pentru a-i opri pe manifestanti, politia pakistaneza a facut uz de gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Duminica, ciocnirile s-au extins la Lahore, capitala provinciei Punjab, cea mai populata din tara.

Mii de sustinatori ai opozantilor Imran Khan, un fost jucator de crichet devenit politician, si Tahir ul-Qadri, un lider religios stabilit in Canada, campeaza de la 15 august la Islamabad pentru a cere demisia premierul Nawaz Sharif, pe care il acuza de comiterea unor fraude electorale. Sambata seara, cei doi opozanti si-au indemnat sustinatorii sa mearga la resedinta oficiala a premierului, ceea ce protestatarii au si facut. Pentru a-i opri pe manifestanti, politia pakistaneza a facut uz de gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Duminica, ciocnirile s-au extins la Lahore, capitala provinciei Punjab, cea mai populata din tara.

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version