AcasăNews„Planul Rosu” pentru cutremure al ISU, o catastrofa!

„Planul Rosu” pentru cutremure al ISU, o catastrofa!

Inspectoratul de Stat pentru Urgenta a simulat interventia in cazul producerii unui seism in Capitala. Iar concluziile celor care ar trebui sa coordoneze operatiunile de salvare daca „Marele Cutremur” ar lovi din nou Bucurestiul i-au lasat cu gurile cascate pe proprii subordonati.

Pana sa-i ajute pe altii, pompierii au ei insisi nevoie de ajutor

Carora nu le vine sa creada entuziasmul oficial al sefilor, care au dat asigurari ca acum am fi pregatiti pentru inlaturarea efectelor unui seism de aceeasi intensitate. Insa angajatii din unitatile operative cred ca anuntatul „Plan Rosu” de Interventie, care da atat de bine pe hartie,  este imposibil de pus in practica.

Mobilizarea, misiune imposibila

Oficial, structurile cu atributii in protectia civila sustin zic ca avem profesionisti specializati, dar si tehnica moderna necesara inlaturarii efectelor devastatoare ale unui seism puternic. Totul conform strategiei unice de interventie, un „Plan Rosu” care prevede sporirea imediata a efectivelor de pompieri. Numai ca, ofiterii din unitati si-au anuntat superiorii ca mobilizarea oamenilor va fi  imposibil de realizat in timp util. Si asta pentru ca doar un sfert din numarul actual al pompierilor din Capitala locuiesc efectiv aici!!! Astfel, dupa  drasticele reduceri salariale, „bucurestenii” au parasit pe capete Ministerul de Interne, locurile lor fiind ocupate de colegii din provincie, inclusiv din judete destul de indepartate, ca Dolj sau Olt. Acestia fac naveta in grupuri si baga ore suplimentare la greu, pentru a avea apoi mai multe zile libere la dispozitie. Pe care le petrec la gospodariile aflate la sute de kilometri distanta. Iata de ce, mobilizarea generala pentru „Marele Cutremur”ar dura ceva mai mult decat cele doua ore prevazute in planurile oficiale…

author avatar
Toni Matei
488 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger