AcasăNews„NSA leaker” a ramas fara bani intr-un hotel din Hong Kong

„NSA leaker” a ramas fara bani intr-un hotel din Hong Kong

Cel care a dezvaluit programul PRISMA, blocat in Hong Kong

Sursa care a dezvaluit informatii confidentiale privind programele SUA de supraveghere a comunicatiilor a ramas fara bani.

Edward Snowden, 29 de ani, fost angajat al CIA, a ajuns in Hong Kong la 20 mai, dupa ce a renuntat la postul de consultant al NSA in Hawaii, imediat ce a procurat documentele facute publice

Cel care a dezvaluit programul PRISMA, blocat in Hong Kong

Nu poate ajunge in Islanda

In trei saptamani, Snowden a parasit hotelul doar de trei ori, ca sa ia nitel aer. Costul hotelului i-a secatuit bugetul. A plecat din State hotarat sa dezvaluie intregii lumi cum incalca America drepturile tuturor cetatenilor lumii, utilizatori ai serviciilor companiilor prinse in schema PRISMA. Nu a dezvaluit nici prietenei sale, nici propriei familii ce are de gand sa faca. Si nu si-a luat rezerve financiare consistente. Optiunea lui Snowden a fost Islanda, pentru modul in care protejeaza grupul Wikileaks. Insa aplicatia pentru azil nu se poate face din alta parte decat din Islanda, dupa cum a aflat de la ambasadorul acestei tari in China, Kristin Arnadottir. Noroc ca, acordul de extradare dintre SUA si Hong Kong excepteaza cazurile politice. Deci, deocamdata, poate ramane acolo, dar pe ai cui bani?!

Cetatean american cauta azil politic

Dezvaluirile lui Snowden despre programul PRISMA au provocat unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria serviciilor secrete americane si risca sa destabilizeze complet Administratia Obama. Acum, el cauta azil politic oriunde in lume. Candva, nu chiar asa de demult, America era cea care acorda azil politic! La sugestia reporterilor de la The Guardian ca ar fi planuit sa defecteze in China, el a raspuns: „China nu este dusmanul Statelor Unite, in ciuda a ceea ce pare!” Totusi, Snowden ar fi pentru China „o mina de aur”.

author avatar
Adina Mutar
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger