AcasăNews„Noua Republica” propune primar general ales de consilieri

„Noua Republica” propune primar general ales de consilieri

Liderul “Noua Republica”, Mihail Neamtu vrea sa schimbe sistemul de alegeri din Bucuresti

Pentru a repara sistemul electoral “defect”, reprezentantii organizatiei “Noua Republica” propun ca primarul general al Capitalei sa nu mai fie ales de cetateni, ci de membrii CGMB.

Liderul “Noua Republica”, Mihail Neamtu vrea sa schimbe sistemul de alegeri din Bucuresti

„Bucurestii nu au nevoie de un <<boss>> local, ci de un om care sa poata lucra cu o majoritate in Consiliu”. Asa isi jusifica “Noua Republica” intentia de a modifica sistemul electoral al alegerilor pentru Primaria Capitalei. „Municipiul Bucuresti este de sapte ori mai populat decat urmatorul oras al tarii. Este irational sa organizezi alegeri in acelasi timp si dupa acelasi sistem electoral in Bucuresti, la fel ca intr-un sat de la deal. Alegerile in Bucuresti trebuie sa fie dominate de agenda locala, iar sistemul trebuie sa fie adaptat realitatilor locale”, sustine organizatia lui Mihail Neamtu.

Totodata, “Noua Republica” propune ca fostilor primari ai Bucurestiului sa li se interzica sa candideze pentru o functie publica, pe o perioada de doi ani dupa expirarea mandatului. Masura i-ar impiedica pe politicieni sa foloseasca functia de edil al Capitalei ca o trambulina pentru un post caldut la nivel national, considera cei de la “Noua Republica”.[poll id=”164″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
206 afisari

3 COMENTARII

  1. Este o mare prostie, cum poti sa le iei dreptul cetatenilor sa-si aleaga primarul? Asta este campania Elenei Udrea prelungita de slugile astea de la noua republica.

  2. Nu cumva vor sa ne trimita Dumnezeu primarul? O asemenea enormitate numai acesti ciumpalaci o puteau debita.

  3. Noua Republica mai are multe ideei bune?CGMB e coordonat din umbra de PDL. Astia vor sa iasa Videanu sau Paleologu, fara sa se gandeasca la consecintele rele pe care ar putea sa le aiba aceasta decizie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger