AcasăNews„Miky Spaga” vrea s-o puna pe „Faraoana asigurarilor” la carma ASF

„Miky Spaga” vrea s-o puna pe „Faraoana asigurarilor” la carma ASF

Lasata de izbeliste de catre PNL, care a ajutat-o in 2006 sa ajunga sefa CSA, Angela Toncescu a cerut sprijinul senatorului „Miky Spaga”, cel care a incercat sa-i acopere jongleriile financiare in perioada in care conducea Asirom.

Angela Toncescu a fost data afara de la Asirom de catre magnatul Ioan Niculae, din cauza neregulilor financiare
Angela Toncescu a fost sefa la Asirom in perioada 1991-2004

Angela Toncescu (60 de ani) vrea sa ajunga, cu orice pret, in consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), numirea acesteia discutandu-se in prezent in cadrul USL, care va nominaliza zece dintre membrii ASF. Femeia, care a fost poreclita „Faraoana asigurarilor”, a condus o perioada si Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA), unde a fost pusa de catre PNL, insa, acum, liberalii si-au luat mana de pe ea. Asa ca „faraoana” a apelat la PSD. Mai exact, la bunul ei prieten, senatorul Serban Mihailescu, poreclit „Miky Spaga”.

Senatorul Serban Mihailescu, alias „Miky Spaga”, incearca sa-si impuna prietena in consiliul AFS

Prieten de nadejde

„Miky Spaga” a mai ajutat-o pe Angela Toncescu si in perioada in care aceasta conducea compania de asigurari Asirom, detinuta in acea perioada de catre controversatul om de afaceri Ioan Niculae. Angela Toncescu a fost, in perioada 1991-2004 administrator al societatii Asirom (membru al Consiliului de Administratie si presedinte al Consiliului de Administratie), precum si director adjunct si director general. A fost data insa afara de catre Ioan Niculae, din cauza neregulilor financiare grave. Atunci, bunul prieten „Miky Spaga” a luat imediat masuri si l-a sunat pe amicul sau, Niculae, rugandu-l sa treaca cu vederea problemele cauzate de Angela Toncescu. Niculae a fost insa de neinduplecat, asa ca Angela Toncescu si-a luat zborul. La mai bine, adica in fruntea CSA.

Dosare grele „rezolvate”

Angela Toncescu a fost implicata, de-a lungul timpului, in mai multe scandaluri penale, din care a iesit, de fiecare data, nevinovata. In 2008, prietena senatorului „Miky Spaga” a fost acuzata de catre inspectorii ANI ca a mintit in declaratia de avere si chiar a dat cu subsemnatul in fata procurorilor. Insa, la banii ei, si-a permis sa inchida dosarele, cu niste avocati buni. In perioada in care a fost in fruntea CSA, Toncescu si-a facut „mici cadouri”, ca sa se rasplateasca pentru efortul depus: si-a facut un salariu lunar de aproape 30.000 de euro si a decontat, in nici patru ani, jumatate de milion de euro, cu titlul de „protocol”.

author avatar
Dan Bratu
2.064 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger